Lancia Delta HF Integrale Evo 1

Dit Italiaanse rallykanon is een automobiel icoon voor velen. Deze status werd met name bereikt door de vele rallysuccessen. Zo vernederde Lancia met dit model de Audi Quattro en kon men in 1986 maar liefst 10 van de 11 World Rally Championships als winnaar noteren.

De Evolution modellen rolden uit de fabriek vanaf eind 1991 tot 1992. Om de wegligging te verbeteren had de Evolution I meer spoorbreedte wat de kenmerkende dikke wielkasten opleverde. Overige kenmerken zijn de luchtinlaten voor extra koeling en een verstelbare spoiler voor meer neerwaartse druk. De vierwielaandrijving was verdeeld in 47% naar de voorwielen en 53% naar de achterwielen. De 16V motor was een doorontwikkeling van de eerdere modellen en leverde een vermogen van 210pk. Alle aanpassingen leidde tot een 5% snellere tijd zowel op asfalt als op onverhard terrein ten opzichte van zijn voorgangers.

In 1992 presenteerde Lancia de “Verde York Edition”. Dat was een gelimiteerde serie in een typerende groene kleur en Recaro stoelen in Champagne kleurig leer. Van de Evolution I zijn er slechts 200 exemplaren als Verde York geleverd.

Deze prachtige groene Lancia Delta HF Integrale Evo 1 staat te koop in Engeland en is linksgestuurd. Volgens de eigenaar verkeert de auto, die in 1992 geleverd is, in perfecte conditie. De kilometerteller staat net onder de 210.000km. Voor omgerekend ongeveer € 27.000 kan je je een echte rallyheld voelen! Zie HIER voor de advertentie op Classic Driver.
 

Geef je mening over deze auto hieronder!

Tags from the story
One reply on “Lancia Delta HF Integrale Evo 1”

Comments are closed.