Saab 900 Turbo 16S

De Saab 900 rolde van 1978 tot 1998 in twee generaties uit de fabriek. Dit model valt onder de eerste generatie en staat bekend onder de naam “classic”, deze werd tot 1993 geproduceerd. De Turbo was het hoogtepunt uit misschien wel de gehele geschiedenis van Saab, althans de meesten zullen dit model in hun hoofd hebben als het over Saab gaat.

De Classic was gebaseerd op de Saab 99 maar was het front langer gemaakt om aan de Amerikaanse regelgeving ten aanzien van een frontale botsing te kunnen voldoen. Opvallend was dat de viercilinder motoren “andersom” waren gemonteerd, dat wil zeggen dat de krukas zijn vermogen aan de voorkant leverde waar het via kettingen naar de transmissie werd gebracht. De link met de vliegtuighistorie is in dit model goed zichtbaar door de gebogen rechtopstaande vooruit voor een goed zicht.

Deze geheel in originele staat te koop staande Saab 900 Turbo 16s is één van de meest gewilde modellen en inmiddels een automobiel icoon. Vooral in deze zwarte kleur vinden wij het een tijdloze schoonheid! Volgens de verkoper is de auto origineel in Frankrijk afgeleverd in 1986 en voorzien van alle relevante opties zoals leren bekleding, airco en een zonnedak. De volledige historie en alle facturen vanaf aankoop zijn aanwezig. Verder geeft hij aan dat de auto nog in de originele lak staat en er geen roest bekend is. De kilometerstand is 243.388km, de prijs € 9.950. De coole Zweed staat in Nederland te koop, de advertentie vind je HIER op Autotrader.

Geef je mening over deze auto hieronder!

Tags from the story
2 replies on “Saab 900 Turbo 16S”

Comments are closed.