Fiat Shelette

In de periode tussen 1950 en 1970 waren de zogenaamde “beach cars” in opkomst bestemd voor rijke mensen die aan de kust van de Middellandse Zee woonden en/of eigenaar waren van een luxueus jacht. De overeenkomst van deze modellen was dat ze veelal werd uitgevoerd zonder deuren, met eenvoudige stoelen van riet en een eenvoudig oprolbaar dak van canvas. Technisch dienden de Fiats 500 en 600 vaak als basis met de Fiat Jolly als de meest bekende variant gebouwd door Ghia.

Deze Fiat Shelette is ontwikkeld door de Italiaanse carrosseriebouwer Giovanni Michelotti samen met de ontwerper van jachten, Philip Schnell. In eerste instantie diende de DAF als platform, later werd gekozen voor de Fiat 850. De vorm onderscheidde zich duidelijk van de overige “beach cars” maar ook technisch was de Shelette meer verfijnd dan de concurrentie. De productie bleef beperkt tot slechts 80 exemplaren.

Deze Fiat Shelette in perfecte conditie is van de bekende designer Philippe Starck en wordt nu te koop aangeboden door Artcurial op 7 februari a.s. tijdens een veiling in Parijs. De huidige kilometerstand is 28.475km en de auto heeft recent nog een uitvoerige onderhoudsbeurt ondergaan waarbij o.a. de koppeling is vervangen. De Shelette is in 1972 geproduceerd, in die tijd werd de Fiat 850 als basis gebruikt. Het chassisnummer is 100GB1593183. De verwachte opbrengst is € 30.000 tot € 40.000. Zie HIER voor de advertentie op Classic Driver.

Geef hieronder je mening over deze auto!

Tags from the story
0 replies on “Fiat Shelette”