BMW E34 M5 Touring

De BMW 5-serie M5 E34 generatie werd geproduceerd vanaf september 1988 tot 1995. BMW M Gmbh, de divisie die verantwoordelijk is voor de raceactiviteiten van BMW, zorgde voor de assemblage. De E34 zou de laatste met de hand gebouwde M5 worden. Het chassis van de 535i, afkomstig uit de BMW-fabriek in Dingolfing werd gebruikt als basis voor de M5 waarna de assemblage twee weken per M5 in beslag nam.

Onder de motorkap zat een 3.6 liter zescilinder in lijn motor met 311pk en een koppel van 360Nm bij 4.750 toeren. In 1991 kreeg de motor een upgrade naar 3.8 liter inhoud waardoor het vermogen steeg naar 335pk.

In 1992 kwam deze M5 Touring voor het eerst ten tonele, de eerste keer in de geschiedenis van de M5 dat het model als stationcar werd verkocht. De beperkte productieaantallen van 891 enkel links gestuurde exemplaren samen met het feit dat dit de laatste met de hand gebouwde M5 is maakt de Touring tot een zeer begeerlijke BMW uit de M-divisie.

Dankzij een tip van THECOOLCARS.nl bezoeker Hendrik kwam deze zilvergrijs metallic BMW E34 M5 Touring onder de aandacht. De auto wordt te koop aangeboden door een BMW M-specialist in Engeland. Oorspronkelijk is de M5 in 1994 geleverd in Duitsland waarna deze in het jaar 2000 naar Engeland is geïmporteerd. Sindsdien heeft de M5 drie verschillende eigenaren gehad. Het is dus de sterkste versie met 335pk. Op het moment van schrijven heeft de M5 totaal 205.319km afgelegd. Echter is dit volgens de verkoper niet af te zien aan de staat van de auto. Het interieur is uitgevoerd in de originele donkergrijze stoffen M-bekleding waarvan de koper aangeeft dat deze in uitmuntende conditie verkeert. Tevens zouden er geen krassen aanwezig zijn op de deurpanelen, stuurwiel en dashboard.

Het exterieur wordt als goed omschreven. Er zouden wel een aantal krasjes en lichte steenslagschade aanwezig zijn maar dat kan ook bijna niet anders gezien de leeftijd en kilometerstand. De M5 is door de specialist voor de verkoop uitvoerig gecheckt waaruit geconcludeerd is dat de auto mechanisch in orde is. Bij de auto wordt uitvoerige documentatie geleverd waarin te zien is dat alle beurten zijn uitgevoerd door de BMW-dealer of BMW-specialist. Dit lijkt een unieke kans om een originele, eerlijke en zeldzame met de hand gebouwde M5 Touring te bemachtigen. De prijs is in ieder geval niet schokkend met £ 10.995, omgerekend is dat ongeveer € 13.425. Zie HIER voor de advertentie van Munich Legends.

Geef hieronder je mening over deze auto!

Tags from the story
0 replies on “BMW E34 M5 Touring”