Lancia Fulvia Coupé 1.3S

De Lancia Fulvia werd voor het eerst getoond aan het grote publiek tijdens de Autosalon van Geneve in 1963 en is tot 1976 geproduceerd. Het model was in drie varianten verkrijgbaar, een 4-deurs Berlina, een 2-deurs Coupé en een Sport op basis van de Coupé. De eerste twee werden door Lancia zelf ontworpen en gebouwd, de Sport door Zagato. De Fulvia staat bekend om zijn successen in de autosport, zo won Lancia het Internationale Rallykampioenschap in 1972.

De Coupé, intern bekend als Tipo 818.130/131, werd in 1965 geintroduceerd. Het ontwerp kwam van Lancia’s eigen designafdeling waar Piero Castagnero verantwoordelijk was voor het ontwerp van  de Fulvia Coupé. De wielbasis van de Coupé werd ingekort en het model kreeg een zwaardere motor (80pk) dan zijn familieleden. De Coupé 1.3 S (2e serie) kreeg een aantal lichte uiterlijke aanpassingen, een nieuwe handgeschakelde vijfversnellingsbak en een sterkere motor met 90pk. De Coupe bleek een echte rijdersauto, het automagazine Road & Track vatte het in 1967 als volgt samen: “a precision motorcar, an engineering tour de force”.

Lancia Fulvia Coupé 1.3S

Deze Lancia Fulvia Coupé 1.3S uit 1975 betreft een model uit de serie 2A en wordt te koop aangeboden in Engeland door Targa Florio Classics. De eerste eigenaar bestelde de Italiaan in een smaakvolle kleurencombinatie van Argento Metallic met een zwart interieur, eenmaal plaatsgenomen achter het stuur tref je een fraai Nardi Torino stuur aan. De achterdemper van de uitlaat ontbreek waardoor de Lancia volgens de verkoper een echt “bow racer” geluid produceert met een fijne “rasp” bij het acceleren. De motor met dubbele Solex carburateur heeft een goede oliedruk en schakelen (waarbij de eerste versnelling linksonder zit) gaat erg soepel, de rijbeleving zou als nieuw zijn! De lak, die een keer opnieuw is aangebracht, kent een aantal gebruikssporen maar laat een mooie glans zien. Een set 6×14 Cromodora CD28 velgen maken het plaatje compleet. De prijs is omgerekend ongeveer € 15.700.

Deel hieronder je mening over deze Lancia!

Tags from the story
One reply on “Lancia Fulvia Coupé 1.3S”
  1. says: david

    hi
    do you know where i can get the front round Chrome molding for this car?
    i also need the chrome cover for this bumper

Comments are closed.