Opel Lotus Omega

Een Opel Omega op deze plek? Met de toevoeging Lotus verdient deze Opel Lotus Omega zeker een plek op THECOOLCARS.nl! Begin jaren ’90 was dit de meeste brute sedan die te koop was, sterker nog er waren weinig auto’s in 1990 die konden tippen aan de prestaties van dit zwarte monster.

We spreken eind jaren ’80 waar BMW scoort met de M5 en Mercedes zijn heil zoekt bij Porsche en de 500E op de markt brengt. Volgende de overlevering komt Opel in contact met Lotus om ook een dergelijke powersedan voor hen te bouwen. Lotus dacht echter dat ze niet alleen een concurrent op de markt moest zetten voor de BMW en Mercedes maar dat de Opel Omega Lotus ook qua snelheid moest concurreren met de dan aanwezige supercars.

Lotus boort het 3.0 blok van Opel op naar 3.6 liter en schroeft er twee dikke turbo’s op. Het resultaat? In plaats van de standaard 170pk levert de motor nu een duizelingwekkende 382pk! De zesversnellingsbak uit de Chevrolet ZR-1 werd gemonteerd om weerstand te bieden aan de 570nm koppel. Het onderstel wordt verder door Lotus verfijnd en de achteras van de Australische Holden met limited slipdifferentieel wordt gemonteerd. De Opel Omega Lotus kreeg door de aanpassingen spraakmakende prestaties, de acceleratie van 0-100 geschiedde in 5,1 seconden en de topsnelheid lag op 283km/u. Dat was niet alleen sneller dan de M5 en de 500E maar ook sneller dan een Ferrari Testarossa.

Slechts 950 exemplaren zijn er geproduceerd van deze kostbare Opel. De nieuwprijs lag destijds op 125.000 DM.

Deze Opel Lotus Omega uit 1991 van de tweede eigenaar staat te koop in Duitsland en heeft slechts 91.500km. De auto is origineel in Duitsland geleverd en daar wordt hij nu weer te koop aangeboden. Goede exemplaren van dit model zijn erg lastig te vinden wat tot een potentiële waardestijging zou kunnen leiden. De auto wordt aangeboden voor € 28.450. Zie
HIER voor de advertentie op Mobile.de.

Geef hieronder je mening over deze auto!

Tags from the story
6 replies on “Opel Lotus Omega”
 1. says: eddy smitz

  Ik heb er ook nog eentje staan, nieuw gekocht in 1992. Staat te wachten tot hij oldtimer wordt. Dan gebruik ik hem terug.

 2. says: thecoolcars

  Hi Berend, heb je een exemplaar te koop staan? Wellicht kan je de link delen hier of ons een mail sturen naar info@thecoolcars.nl? Dan kunnen we aandacht aan de auto geven in de zoektocht naar een liefhebber.

  Gr. Robert

 3. says: Patrick

  Hallo
  Ik ben momenteel aan het zoeken naar een Omega Lotus
  Ik zie dat je er één staan hebt?
  Ik heb interesse als je hem verkoopt
  Laat je iets weten?
  Vrgr
  Patrick uit Belgie

 4. says: Patrick

  Hey Gasten,

  Ik zoek nog steeds een Omega Lotus , 1991 of 1992

  Kan er mij iemand helpen?

  Bedankt

  Patrick

Comments are closed.