Alfa Romeo Giulia 1600 Super Bollino d’Oro

De Alfa Romeo Giulia Nuova Super 1600 maakt onderdeel uit van een reeks sportieve sedans van het Italiaanse merk en werd gebouwd tussen 1962 en 1978 als opvolger van de Giulietta. Feitelijk was dit één van de eerste sportsedans al deed zijn voorkomen dat niet direct vermoeden. Ondanks de hoekige lijnen en het vierkante front had de Giulia een lagere luchtweerstand dan bijvoorbeeld de Porsche 911 uit die tijd. Dat kwam met name door de zogenaamde Kamm-tail die de luchtstroom efficiënt afvoerde.

De basis van de motor was gelijk aan de Giulietta maar door het vergroten van de boring en slag samen met grotere kleppen en dubbele Weber carburateurs kreeg de Giulia meer vermogen. De motor van de basisversie leverde 82pk wat zorgde voor een topsnelheid van 166 km/u.

Alfa Romeo Giulia 1600 Super Bollino d’Oro

Deze Alfa Romeo Giulia 1600 Super Bollino d’Oro uit 1967 wordt in Denemarken te koop aangeboden door Stelvio Automobili, daar werd deze tevens nieuw geleverd en is daar sindsdien altijd verbleven. Het betreft de gewilde Bollino d’Oro die slechts twee eigenaren heeft gekend gedurende 50 jaar.

In 1992 is de Giulia door een Deens Museum gerestaureerd en kwam in 2002 weer in particuliere handen. Die restauratie zou met foto’s gedocumenteerd zijn, daarbij heeft men de originele kleur Amaranto Rosse behouden en is het interieur onaangeroerd gelaten. Volgens de verkoper verkeert de auto in een technisch perfecte en rijklare staat. Voor € 20.900 heb je simpelweg een hele fraaie en vermakelijke klassieker in de garage staan.

Deel hieronder je mening over deze Alfa Romeo!

Tags from the story
0 replies on “Alfa Romeo Giulia 1600 Super Bollino d’Oro”