Chrysler Viper GTS

De Dodge Viper, Chrysler Viper in Europa, werd in 1989, geïntroduceerd als conceptwagen op de North American International Auto Show en was zo spraakmakend dat Chrysles besloot de sportauto in productie te nemen. Uiteindelijk waren de verschillen tussen de concept- en productieauto vrij groot, echter de V10-motor bleef. Het productiemodel verscheen in 1992, in 1996 kwam er naast de originele cabriolet ook een gesloten coupéversie.

De Viper staat bekend als een rauwe en ouderwetse sportwagen zonder luxe zaken als airconditioning, elektrische ramen of centrale deurvergrendeling. Zelfs hendels om de deuren vanaf de buitenkant te openen en ABS ontbraken.

Video:

De GTS had niet alleen twee dikke strepen over de carrosserie van de voor tot achter maar beschikte ook over meer vermogen (450pk) terwijl deze minder gewicht in de schaal bracht. Ook het chassis was geheel nieuw ontworpen waardoor de GTS veel stijver was.

Chrysler Viper GTS

Deze Chrysler Viper GTS wordt in Nederland te koop aangeboden door Classic Youngtimers Consultancy. Op 9 februari 200 verliet deze de fabriek in zilver metallic met blauwe striping om vervolgens in de showroom te belanden van de Italiaanse dealer Autostander Motors Co.

Slechts 7.958km werd er met de brute Amerikaanse sportauto gereden sindsdien, een periode waarin het onderhoud uitstekend is uitgevoerd. Voor € 64.500 koop je deze ultieme machine voor het sparen van zegeltjes bij de pomp.

Deel hieronder je mening over deze Chrysler!

Tags from the story
0 replies on “Chrysler Viper GTS”