Rover P6 3500

Er zijn nog maar weinig exemplaren van deze chique Brit die de tand des tijds hebben doorstaan. De Rover 3500 was het topmodel van de P6 serie, deze werd geproduceerd van 1963 tot 1977. Vlak na de introductie werd het model meteen Auto Van Het Jaar in 1964, daarmee werd Rover de eerste winnaar van deze titel. Naast de 3500 werd er ook een 2000 en 2200 geleverd, de benaming was afgeleid van de motorinhoud.

De P6 was zijn tijd vooruit door de Dion vering aan de achterzijde, schijfremmen rondom en volledig gesynchroniseerde versnellingsbak. De Dion vering zorgde ervoor dat de wielen altijd zowel verticaal als parallel de body van de auto volgende onder belasting. Ook beschikte de P6 over vooruitstrevende veiligheidsvoorzieningen als veiligheidsriemen rondom en een speciaal op veiligheid ontworpen interieur.

Daarnaast staat de auto ook bekend om zijn minder fraaie eigenschappen. Zo is de kofferbak beperkt door de constructie van de carrosserie en de plaatsing van de accu achterin. Zo ontstond ook het idee bij Rover om het reservewiel optioneel te verplaatsen bovenop de kofferbak. Maar ook de ontwikkeling van de eerste run-flat banden kwam hieruit voort.

Rover zag met het plaatsen van de 3528cc V8 van Buick de kans om de P6 te onderscheiden van de belangrijkste concurrenten zoals de Triumph 2000. Ze kochten daarom de rechten op deze motor en voerden de nodige verbeteringen door. Na de introductie in april 1968 werd de 3500 meteen een verkoophit en de motor zou maar liefst meer dan drie decennia dienst doen in allerlei, met name Britse auto’s, in doorontwikkelde vorm. De 3500 bereikte met de lichtgewicht V8 een topsnelheid van 185 km/u en bereikte de 100 km/u in 10,5 seconden. Dat zijn tijden wat een gemiddelde diesel vandaag de dag al haalt. Echter voor die tijd waren de prestaties fenomenaal.

Filmpje!

HET AANBOD

Deze uitzonderlijk mooie rode Rover P6 3500 uit 1976 met stuurbekrachtiging  wordt te koop aangeboden in Nederland. Wat een tijdloos fraaie klassieker is dit toch! De links gestuurde auto is nieuw origineel in Nederland geleverd en heeft 33.000km op de teller staan. Volgens opgave van de verkoper zou de auto vakkundig gerestaureerd zijn. De prijs is € 14.500. Met dank aan Ivo voor de tip! Zie HIER voor de advertentie op Autoscout24.nl.

Deel hieronder je mening over deze Rover!

Tags from the story
2 replies on “Rover P6 3500”
  1. says: Rover P6

    Voor de liefhebbers van deze Rover weet ik een exemplaar met een nog betere kwaliteit-/prijsverhouding.

    Mail geust voor vragen of kooptips.

Comments are closed.