Jensen Interceptor Coupé

Deze Jensen Interceptor Coupé is een zeldzame verschijning. Slechts twintig linksgestuurde exemplaren zijn er gebouwd van deze Coupé versie.

De Jensen Interceptor serie is een met de hand gebouwde Gran Turismo (GT) tussen 1966 en 1976 door Jensen Motors in Engeland. Reeds eerder verscheen er een Interceptor die in eigen huis bij Jensen was ontworpen waarbij de body uit polyester werd gemaakt. Voor het type Interceptor in dit item werd overgegaan op een traditionele stalen body, echter het design was dit keer afkomstig van Carrozzeria Touring uit Italië. De eerste bodies werden gebouwd door Vignale in Italie maar al snel nam Jensen de productie zelf over in de fabriek in West Bromwich.

Jensen gebruikte Chrysler V8 motoren voor de Interceptor, beginnende met de 6276CC gekoppeld aan een handgeschakelde of TorqueFlite automatische transmissie die de achterwielen aandreef. Dit model staat bekend als de Mark 1 waarvan slechts tweeëntwintig exemplaren werden gebouwd. Later zal dezelfde motor in diverse aangepaste versies verschijnen tot zelfs 330pk in de 7212cc versie. Dat leverde een topsnelheid op van 225 km/u en een sprint van 0 naar 100 in 7,3 seconden.

De Interceptor was leverbaar in drie carrosserievarianten: de 2-deurs hatchback, de 2-deurs convertible en de 2-deurs coupé. Alle versies beschikten over 4 zitplaatsen. De coupé is veruit de meest zeldzame aangezien daar slechts ongeveer 50 exemplaren van zijn geproduceerd waarvan twintig linksgestuurd. De Coupé werd in 1975 geintroduceerd vlak voordat Jensen failliet ging. Technisch was de coupé gebaseerd op de convertible, het dak leek op een hardtop van vinyl. Totaal zouden er nu nog veertig stuks overgebleven zijn van deze uitvoering.

Deze helblauwe linksgestuurde coupé met automaat uit 1976 is dus een hele bijzondere verschijning, zeker gezien de lage kilometerstand van 28.000 miles. De verkoper geeft aan dat de auto in verbluffende staat verkeert, mede door een 40.000 pond kostende restauratie waarmee de auto naar bijna nieuwstaat is gebracht met respect voor originaliteit. Dat laatste blijkt uit de 70’s Blaupunkt Berlin stereo en de telefoon in de centrale armsteun. Die laatste moet je echt gezien hebben op de foto’s, hoe cool is dat? De Londense verkoper biedt de Jensen Interceptor Coupé te koop aan voor £69.995, omgerekend is dat ongeveer € 84.500. Zie HIER voor de advertentie op Ebay.co.uk.

Geef hieronder je mening over deze auto!

Tags from the story
0 replies on “Jensen Interceptor Coupé”