Autobianchi Bianchina Berlina

Autobianchi kwam voort uit het Milanese Bianchi en produceerde auto’s van 1955 tot 1996. De productie werd na ’96 overgenomen door Lancia nadat FIAT (ook eigenaar van Lancia) Autobianchi in 1967 had overgenomen. De Autobianchi Bianchina was het eerste model van Autobianchi die voor het eerst aan het grote publiek werd gepresenteerd in 1957. De Fiat 500F diende als technische basis, dus ook het 15pk 500cc motortje van de Fiat werd achterin geplaatst. In 1959 werd het vermogen vergroot naar maar liefst 17pk. De Bianchina werd in die tijd gezien als de meer luxueuze en verfijnde versie van de (volks)Fiat. De Bianchina werd in diverse varianten geleverd: de Berlina (sedan), Cabriolet (roadster), Transformabile (met groot schuifdak), Panoramica (stationwagon) en de Furgoncino (bestelauto).

Deze Autobianchi Bianchina Berlina uit 1965 staat te koop in Engeland. Het autootje is afkomstig uit het Fiat 500 Museum in Garlenda (Italië) waar de auto jarenlang onderdeel uitmaakte van de collectie. Het autootje heeft bij de twee voorgaande eigenaren ongeveer 75.000km gereden voordat deze geheel origineel en ongerestaureerd werd opgenomen in de collectie. Zo zitten de originele dealerstickers van Commissionaria Autobianchi, Gino Nanni uit Pistoria, er zelfs nog op!

De lichtgrijze lak in combinatie met de blauwe bekleding met zwarte piping is erg eigentijds. De motor is volgens de verkoper geheel gereviseerd waarbij de cilinderinhoud vergroot is voor meer vermogen waardoor de auto beter in het huidige verkeer mee kan komen. Voordat de Autobianchi het museum in gereden werd is het remsysteem, bedrading, besturing en de koppeling geheel nagekeken en waar nodig gerepareerd. Er zijn volgens de verkoper geen sporen van roest. Voordat de auto in het museum werd opgenomen is de lak her en der bijgewerkt. Waarschijnlijk is dit één van de betere exemplaren die overgebleven zijn in Europa. De volledig gedocumenteerde auto staat de koop in Engeland, waar deze momenteel ook is geregistreerd, voor de prijs van £7.995. Dat is omgerekend een kleine € 9.700. Zie HIER voor de advertentie op CARANDCLASSIC.

Geef hieronder je mening over deze auto!

Tags from the story
0 replies on “Autobianchi Bianchina Berlina”