Porsche 924 Rally

De Porsche 924 is gebouwd tussen 1976 en 1988 en was een ontwerp van de Nederlander Harm Lagaaij. Het model werd in eerste instantie ontwikkeld in opdracht van Volkswagen, echter door de oliecrisis zag dat Duitse merk af van productie. Omdat Porsche behoefte had aan een betaalbaar model werd besloten de sportwagen als Porsche op de markt te brengen, de productie werd uitbesteed aan Audi. Het was niet bepaald een instant succes, echter na een prijsverlaging kwamen de verkopen goed op gang wat zorgde voor de noodzakelijke financiële injectie van Porsche. Niet alleen de prijs, ook de goede rijeigenschappen van de 924 door de perfecte 50/50 gewichtsverdeling droegen bij aan het succes. Voorin lag een 2 liter watergekoelde motor en dat zorgde niet voor spraakmakende prestaties, daarom besloot Porsche een 924 Turbo te introduceren.

Porsche 924 Rally

Deze Porsche 924 Rally wordt in Luxemburg te koop aangeboden door PCH Automotive. Duidelijk zichtbaar is dat deze is geprepareerd voor het rijden van rally’s met onder andere de volgende modificaties: hydraulische handrem, Bilstein dempers, kuipstoelen, extra reservewiel, OMP stuurwiel, extra lampen, brandblusser. tripmaster etc.

Nieuw is de auto geleverd in Luxemburg en heeft inmiddels 3 eigenaren gekend, de teller geeft 111.200km weer waarvan het onderhoud tot 53.000km is geregistreerd. Deze 125pk sterke Porsche lijkt ons een vermakelijk en betaalbaar apparaat om rallykilometers mee te maken. Voor net geen 11.000 Euro heb je deze Porsche in de garage staan.

Deel hieronder je mening over deze Porsche!

Tags from the story
0 replies on “Porsche 924 Rally”