Jeep Cherokee Chief

De Amerikaanse Jeep Cherokee is typisch zo’n auto waar de gemiddelde milieuactivist de koude rillingen van krijgt. De full-size SUV is geproduceerd van 1974 tot 1983 door de Jeep divisie van AMC (American Motors Company). Het model was gebaseerd op de vierdeurs Wagoneer. De Cherokee gold niet alleen als het sportieve alternatief maar zou je het model ook de grondlegger kunnen noemen van de huidige bekende SUV’s als de BMW X5 en de Porsche Cayenne. Het was dan het eerste model waarbij de term Sport Utility voor het eerst verscheen in de brochure. De Chief was een van de leverbare uitrustingen die vanaf 1975 leverbaar werd. De spoorbreedte van deze versies werden vergroot en er werden grotere banden gemonteerd waardoor de terreinvaardigheden toenamen.

De motorisering bestond uit een AMC zescilinder of achtcilinder. De V8 leverde 215pk waarmee de Cherokee elke andere SUV in zijn klasse te snel af was. Later zouden er nog diverse andere motoren aan het programma worden toegevoegd met vermogens oplopend tot 198pk en maar liefst 6.6 liter inhoud!

Door de veel zuinigere Japanse concurrentie begin jaren ’80 liep de verkoop terug en werd de productie in 1983 gestaakt.

Jeep Cherokee Chief

Deze Jeep Cherokee Chief uit 1981 wordt in Duitsland te koop aangeboden door Martini Garage. De verkoper is erg zuinig in het online verstrekken van informatie, echter deze coole Amerikaan wilde we je niet onthouden.

Afgaande op de foto’s gaat het hier om een verse tot in de puntjes uitgevoerde restauratie. De teller geeft een bescheiden 13.000km weer. De prijs is helaas op aanvraag.

Deel hieronder je mening over deze Jeep!

Tags from the story
0 replies on “Jeep Cherokee Chief”