Tips oldtimer of youngtimer verkopen #1

Vanaf nu zullen we je wekelijks voorzien van praktische tips voor het verkopen van je oldtimer of youngtimer, te beginnen vandaag met het bepalen van de juiste prijs. Wat kan je doen om een marktconforme prijs vast te stellen?

Zelf op onderzoek uit

Voor je de auto te koop zet is het van belang de juiste verkoopprijs vast te stellen. Een te hoge prijs verkoopt niet, met een te lage prijs gooi je geld weg. Kijk daarom eerst of je op alle bekende aanbodsites een vergelijkbare oldtimer of youngtimer kan vinden. Hoe meer vergelijkbaar aanbod hoe beter beeld je krijgt van de reële waarde van je eigen oldtimer of youngtimer.  Beperk je zoektocht zeker niet tot Nederland, de markt voor klassieke auto’s is in de regel Europees of wellicht zelfs internationaal. Dat is afhankelijk van de mate van exclusiviteit van jouw oldtimer of youngtimer. Bekende Nederlandse aanbodsites zijn Autoscout24.nl, Autotrader en Marktplaats waarbij de eerstgenoemde ook een mogelijkheid biedt om naar Europees aanbod te zoeken. Overige aanbodsites voor Europa en internationaal zijn Mobile.de en Carandclassic.co.uk waar veel aanbod te vinden is waardoor de kans groot is dat je vergelijkbare oldtimers of youngtimers gaat vinden.

Onafhankelijke expert

Heb je dan nog geen goed beeld? Of wil je advies van een onafhankelijke expert? Dan adviseren wij een erkende taxateur in te schakelen, dat is de aangewezen persoon met veel ervaring in het vaststellen van een marktconforme prijs. Bovendien heeft een specialistische taxateur in oldtimers en youngtimers toegang tot een database waar eerder gerealiseerde prijzen uit te halen zijn. Bijkomend voordeel is dat je een uitvoerig taxatierapport ontvangt waarmee je de waarde ook onderbouwen naar potentiële kopers. Altijd handig tijdens onderhandelingen!

Prijs vaststellen

Tenslotte, zorg ervoor dat je de vraagprijs afstemt op de taxatiewaarde. Het verschil tussen de vraagprijs en de taxatiewaarde is je onderhandelingsruimte. Let wel op dat dit verschil niet te groot is anders prijs je jezelf uit de markt.

Wil je meer weten? Neem HIER contact met ons op of profiteer van onze handige verkooppakketten.

Tags from the story
2 replies on “Tips oldtimer of youngtimer verkopen #1”
  1. says: Vincent

    Mijn oom heeft vorige week ook zijn oldtimer verkocht. Na veel onderzoek over de vraagprijs heeft hij met een voldaan gevoel zijn auto voor een goede prijs verkocht. Met een expert heeft hij gekeken in welke staat zijn auto verkeerde. De nieuwe eigenaar is was erg blij met zijn aankoop!

Comments are closed.