Tips oldtimer of youngtimer verkopen #2

Elke week geven wij je handige tips die van pas komen wanneer je je oldtimer of youngtimer wil verkopen. Vorige week hebben we je tips gegeven over het vaststellen van de juiste prijs , deze week gaan we in op het belang van een uitgebreide en aantrekkelijke omschrijving.

Je gelooft het bijna niet maar wij komen nog heel veel advertenties tegen waarbij naast de verplichte kenmerken geen enkele omschrijving te vinden is over de aangeboden oldtimer of youngtimer. Dat kan echt niet meer ann0 2014 waar online bezoekers simpelweg verwachten alle informatie aan te treffen. Het weglaten of een karige omschrijving werpt eerder een drempel op om in contact te treden met een verkoper en kan er toe leiden dat bepaalde unieke kenmerken makkelijk over het hoofd worden gezien door potentiële kopers. Hieronder een aantal tips voor een goede omschrijving:

1. Achtergrondinformatie: vertel allereerst wat achtergrondinformatie specifiek over het model van jouw oldtimer of youngtimer. Via Google kom je al snel leuke interessante weetjes tegen over de ontstaansgeschiedenis en historie van jouw auto wat een koper zeker zal aanspreken. Ga er niet vanuit dat iemand die jouw auto online bekijkt alles al weet, het zal niet de eerste keer zijn dat iemand verliefd wordt op een auto die hij nog nooit gezien heeft!

2. Staat en onderhoudshistorie: beschrijf zo gedetailleerd mogelijk de staat van de auto en de onderhoudshistorie. Dit is vrij zakelijk maar cruciaal voor een potentiële koper. Vergeet daarbij niets en vertel ook geen dingen die je niet zeker weet zoals een eventueel schadevrij verleden. Onderbouw je opsomming met de aanwezigheid van facturen, onderhoudsboekjes, (foto)verslagen van restauraties etc.

Ook is het voor een koper aantrekkelijk om iets persoonlijks te lezen over jouw auto. Vertel daarom over een bijzondere geschiedenis in de familie over juist over de prachtige trips die er mee gereden zijn.

3. Opties en uitvoering: geef aan over welke opties jouw oldtimer of youngtimer beschikt zodat een potentiële koper na het lezen van de advertentie een compleet beeld heeft.

4. Vertaling: Nederland is klein, terwijl de markt voor oldtimers en youngtimers veel groter is. Beperk je daarom niet tot alleen Nederlandse aanbodsites. Grote buitenlandse aanbodsites zijn Mobile.de, Autoscout24.nl en CarandClassic.co.uk. Logischerwijs zal je dan ook een Duitse en/of Engelse beschrijving moeten opnemen in je advertentie, dat is niet eenvoudig voor de meesten onder ons maar kan je door gespecialiseerde bedrijven uit handen laten nemen. Zo zit dit standaard in onze buitenlandse verkooppakketten opgenomen.

Kijk voor een succesvolle verkoop van je oldtimer of youngtimer HIER naar onze handige verkooppakketten.

Deel hieronder je mening over dit artikel!

Tags from the story
One reply on “Tips oldtimer of youngtimer verkopen #2”

Comments are closed.