Mercedes-Benz CLK GTR

De Mercedes-Benz is feitelijk een volbloed raceauto gebouwd door Mercedes-AMG bedoeld om deel te nemen aan het nieuwe FIA GT Kampioenschap in 1997. Een beperkte oplage van een straatversie was namelijk noodzakelijk om toegelaten te worden op het circuit. Deze zogenaamde homologatiemodellen zijn hebben de meest spectaculaire auto’s voortgebracht in de geschiedenis en groeien in de regel uit tot kostbare verzamelobjecten. Bij deze CLK GTR is het niet anders met de zeer beperkte oplage van 25 links gestuurde exemplaren naast een eerste exemplaar die in bezit bleef van Mercedes zelf. Er werd echter één uitzondering gemaakt voor de Sultan van Brunei, speciaal voor hem werd een rechts gestuurd exemplaar gemaakt.

Het was echt een hardcore raceauto dus de CLK GTR ontbeerde de luxe waarover de meeste andere auto’s met de ster wel over beschikken. Er werd leer, airconditioning en twee opbergvakjes aangebracht en dat was feitelijk het enige wat bij moest dragen aan een beetje comfort. Ilmor engineering mocht aan de 6.9 liter V12 motor sleutelen waardoor deze maar liefst 612pk leverde, hierdoor was een topsnelheid haalbaar van 320 km/u en sprintte de Benz van 0 naar 100 in 3,8 seconden. Met zijn prijs van $1,547,620 (USD) was het de duurste productie auto in zijn tijd volgens het Guinness Book of World Records. Na de eerste serie zou nog een open versie volgen, de CLK GTR Roadster.

Zie hier voor bewegende beelden:

HET AANBOD

Met dergelijke productiecijfers is deze Mercedes-Benz CLK GTR een sensatie om tegen te komen op een aanbodsite, dit exemplaar uit 1998 wordt te koop aangeboden in Frankrijk. De CLK GTR met chassisnummer #0019 is nieuw geleverd aan een Japanse verzamelaar en is er blijkbaar zuinig op geweest getuige de extreem lage kilometerstand van 800 km, dat zou je toch op een dag al rijden als je het stuur van dit monster in je handen mag houden! De auto wordt geleverd met alle originele bescheiden. De prijs? Die is helaas op aanvraag. Zie HIER voor de advertentie op Classic Driver!

Deel hieronder je mening over deze Brute Benz!

Tags from the story
0 replies on “Mercedes-Benz CLK GTR”