Saab 900 Turbo 16S

De Saab 900 rolde van 1978 tot 1998 in twee generaties uit de fabriek. Dit model valt onder de eerste generatie en staat bekend onder de naam “classic” die tot 1993 in productie is geweest. De Turbo was het hoogtepunt uit misschien wel de gehele geschiedenis van Saab, een automobiel icoon die nog steeds op vele liefhebbers mag rekenen.

De Classic was gebaseerd op de Saab 99 waarbij het front langer was gemaakt om aan de Amerikaanse regelgeving ten aanzien van een frontale botsing te kunnen voldoen. Opvallend was dat de viercilinder motoren “andersom” waren gemonteerd, dat wil zeggen dat de krukas zijn vermogen aan de voorkant leverde waar het via kettingen naar de transmissie werd gebracht. De link met de vliegtuighistorie is in dit model goed zichtbaar door de gebogen rechtopstaande vooruit voor een goed zicht.

Filmpje!

Deze Saab 900 Turbo 16s is vooral in deze zwarte kleur erg gewild en wordt te koop aangeboden in Nederland. De 900 is in 2005 geïmporteerd uit Italië met kilometerstand 151.000, inmiddels staat de teller op 202.074km. Door het Italiaanse klimaat bood de carrosserie een harde basis voor een complete restauratie. Volgens de verkoper is deze opnieuw gespoten in de originele zwarte uni kleur en is de gehele Aero body kit in de juiste matte grijze kleur gespoten. De techniek is deels gereviseerd en diverse interieurdelen zijn vernieuwd of gereviseerd. Volgens de verkoper is de auto esthetisch nagenoeg nieuw en rijdt hij uitstekend. De bijtellingsvriendelijke 900 bezit nagenoeg alle opties. Afhankelijk van de velgen, het stuur en eventuele extra meters is de prijs € 12.950 tot € 14.450. Zie HIER voor de advertentie op Autotrader.nl.

Deel hieronder je mening over deze auto!

Tags from the story
0 replies on “Saab 900 Turbo 16S”