Alpina 3.0 CSL Group 2 Works

De BMW CS, met de interne benaming E9, is door Karmann gebouwd tussen 1968 en 1975. Het platform bleek erg succesvol in de autosport, met name de 3.0 CSL bezorgde het Beierse merk vele podiumplaatsen en droeg daardoor positief bij aan het imago van sportieve rijdersauto’s.

De Firma Alpina bouwde in de jaren ’60 en begin ’70 een sterke reputatie op met tuningonderdelen voor het BMW programma. Dat succes in combinatie met de hoge kwaliteit van de onderdelen maakte de entree van Alpina in de racerij mogelijk. Dat leidde vrij snel tot succes op o.a. de 24-uurs race van Spa. Deze successen bracht BMW en Alpina dichter bij elkaar en werd er besloten gezamenlijk aan een lichtgewicht CS te werken, de legendarische 3.0 CSL was geboren.

De Alpina 3.0 CS B2 is geproduceerd van 1971 tot 1973  op basis van de E9 en beschikte over een 215pk sterke 3.0 liter zescilinder waardoor de B2 in staat was een topsnelheid te bereiken van 220 km/u.

Alpina 3.0 CSL Group 2 Works

Deze Alpina 3.0 CSL Group 2 Works wordt in Engeland te koop aangeboden door William I’Anson LTD en kent een zeer succesvolle racehistorie. Het betreft namelijk de eerste E9 die door BMW aan Alpina werd geleverd en werd omgebouwd voor het Europese Touringcar Kampioenschap als onderdeel van het fabrieksteam.

 

Chassisnummer 2201659 is zeer vakkundig gerestaureerd en is een competitieve entree voor historische races. Bovendien is die exemplaar uitstekend gedocumenteerd (inclusief FIA HTP papieren) en een echte aanwinst in de collectie van een BMW of Alpina verzamelaar. De prijs is helaas op aanvraag.

Deel hieronder je mening over deze Alpina!

Tags from the story
0 replies on “Alpina 3.0 CSL Group 2 Works”