Tips oldtimer of youngtimer verkopen #3

Elke week geven wij je handige tips die van pas komen wanneer je je oldtimer of youngtimer wil verkopen. Vorige week hebben we je tips gegeven over het maken van de juiste omschrijving, vandaag geven we je tips voor het maken van goede foto’s. Beelden zeggen meer dan 1.000 woorden, met professionele foto’s ga je echt het verschil maken en verhoog je de kans aanzienlijk dat jouw oldtimer of youngtimer tussen het overige aanbod gevonden wordt. De stelregel voor aanbod op deze website is goede foto’s, de ervaring leert dat er van alle duizenden oldtimers en youngtimers die in Europa te koop staan er extreem weinig echt goed op de foto staan. Dat houdt dus ook in dat met professionele foto’s jouw auto al snel opvalt. Het is echt een vak apart, mocht je het toch zelf willen proberen vind je hieronder een paar handige tips:

1. Poetsen! Dit is een inkoppertje, was de auto goed van binnen en van buiten. Met een onverzorgde auto zullen de foto;’s nooit van het beeld gaan spatten.

2. Camera: gebruik een goede camera, op de meeste smartphones zit tegenwoordig wel een camera maar daarmee kom je nooit verder dan een matig resultaat. Een goede spiegelreflexcamera zorgt al snel voor betere resultaten.

3. Omgeving: zoek een omgeving die niet teveel afleidt, alles wat de aandacht van de auto trekt is ongewenst en kan ook nog eens voor lelijke reflecties zorgen in de glimmende lak van de auto

4. Licht: wacht op goed daglicht en verplaats de auto wanneer je merkt dat het licht op een andere plek beter is

5. Compleet beeld: maak veel foto’s, hoe meer foto’s hoe completer het beeld is wat de potentiële koper krijgt van de auto, bovendien scheelt het wellicht onnodig veel contact en/of bezichtigingen

6. Aanvullende beelden: fotografeer niet alleen alle belangrijke punten van de auto maar voeg ook foto’s toe van bijvoorbeeld een restauratie, onderhoudsfacturen of onderhoudsboekjes.

7. Vak apart: dit is veruit de beste tip die we kunnen geven, schakel een professionele autofotograaf in. Die kosten ga je echt weer terugverdienen in een beter verkoopresultaat. Zoals gezegd is het een vak apart en onze ervaring is dat zelfs professionele fotografen die niet gewend zijn aan een auto voor hun lens niet het gewenste niveau halen. Bovendien is het na een succesvolle verkoop ook waardevol om nog altijd over een fraaie set foto’s van je oldtimer of youngtimer te beschikken toch?

Kijk voor onze handige verkooppakketten inclusief professionele fotografie HIER.

Deel hieronder je mening over dit artikel!

Tags from the story
0 replies on “Tips oldtimer of youngtimer verkopen #3”