Porsche 911 T

De zogenaamde E-serie van de Porsche 911 is geproduceerd van augustus 1971 tot juli 1972 en beschikte over een grotere 2.341cc motor ten opzichte van zijn voorganger, kortom de 2.4L. Het blok beschikte over een mechanische brandstofinjectie van Bosch (MFI) terwijl de 911T in de meeste markten nog over carburateurs beschikte, met uitzondering van Amerika en sommige Aziatische landen in verband met de uitstoot.

Video:

Daarnaast had de E-serie een separaat klepje in de carrosserie om de olie bij te vullen, beter bekend als de “ölklappe”? Omdat dit nogal eens tot vergissingen leidde, de vulopening was gemakkelijk te verwisselen met de brandstoftoevoer, besloot Porsche de extra klep te laten vervallen.

Porsche 911 T

Deze Porsche 911 T uit 1969 wordt in Duitsland te koop aangeboden via Classic Driver en is een waar unicum, de “oer”-911 heeft namelijk slechts 1 eigenaar gekend en nog altijd staat er maar 68.900 mijl op de teller. De eerste eigenaar, een ingenieur die werkte aan raketaandrijvingen, kocht de auto nieuw op 32-jarige leeftijd in Hollywood. Vlak voordat hij in 2012 stierf op 75-jarige leeftijd was de Porsche nog altijd in zijn bezit en besloot deze te verkopen aan een museum.

De staat van de auto omschrijft de huidige verkoper als fenomenaal, namelijk volledig origineel en nog in de eerste lak. Geen roest en voorzien van charmant patina. Dat alle documentatie nog aanwezig is maakt de magie alleen maar groter, een echte must have voor de Porsche verzamelaar. De prijs is helaas op aanvraag.

Deel hieronder je mening over deze Porsche!

Tags from the story
0 replies on “Porsche 911 T”