Volvo V70 R AWD

De eerste generatie Volvo V70 was een doorontwikkeling van de Volvo 850 en is geproduceerd tussen 1997 en 2000. Daarna volgde een drastisch gewijzigde opvolger waardoor deze eerste generatie nu veelal wordt aangeduid als V70 Classic. Onder de kap lag altijd een vijfcilinder met een kenmerkend, en door liefhebbers geliefd geluid. Omdat het een doorontwikkeling betreft van de 850 is de V70 Classic een zeer betrouwbare auto. Volvo had namelijk bovengemiddeld geïnvesteerd in de ontwikkeling van de 850 om de betrouwbaarheid op een zo hoog mogelijk niveau te krijgen.

De R-line is de sportieve tak binnen de Volvo familie en je kan deze Volvo V70 R zien als de opvolger van de Volvo 850 T5-R die zorgde voor een revolutionaire imagoverandering van Volvo. De V70 R beschikt over een 245pk vijfcilinder gekoppeld aan een handgeschakelde of automatische versnellingsbak. Deze modellen waren zowel leverbaar met vierwielaandrijving als voorwielaandrijving. Daarnaast waren deze modellen standaard al zeer rijk uitgerust.

Filmpje!

HET AANBOD

Deze Volvo V70 R AWD automaat in het opvallende en zeldzame Laserblue wordt te koop aangeboden in Nederland met een relatief lage kilometerstand. Veel van het aanbod kent astronomische kilometerstanden, 300.000km plus lijkt meer regel dan uitzondering. Deze R heeft “slechts” 167.300km gereden en is oorspronkelijk in Duitsland geleverd, de huidige Nederlandse eigenaar heeft de auto gekocht van de oprichter van Duitse Volvo Forum. De auto zou volgens opgave schadevrij en geheel origineel zijn. De enige aanpassing betreft het aanbrengen van een AP Lockhead remset. Zoals eigenlijk altijd bij dit soort modellen zit de R ruim in de opties met o.a. een schuifdak. Daarnaast geeft de verkoper aan de de vierwielaandrijving perfect functioneert, dat wil nog weleens een probleem zijn bij deze modellen namelijk. De staat, kleurencombinatie en kilometerstand maken deze V70 R tot een unieke verschijning op de aanbodsites. De prijs is € 12.500. Zie HIER voor de advertentie op Marktplaats.nl.

Deel hieronder je mening over deze vurige Volvo!

Tags from the story
2 replies on “Volvo V70 R AWD”
  1. says: sophie

    En is hij verkocht voor deze prijs?
    wij rijden een v70 R uit okt 1997, donkerblauw, alle opties.
    283000 km gereden! heerlijke autos

  2. says: thecoolcars

    Sophie, het betreft een gedeelde advertentie en geen aanbod dat wij verkopen in opdracht van een particulier. We weten dus niet waar deze voor verkocht is. We zijn het met je een dat het erg fijne auto’s zijn!

Comments are closed.