10 meest interessante klassiekers van 2015 als belegging

Classic Driver  vroeg de 10 meest vooraanstaande experts in klassieke auto’s om een voorspelling te doen over de top 10 klassiekers die in 2015 de grootste prijsstijgingen gaan laten zien. Wilde je altijd al investeren in oldtimers? Het is tenslotte een stuk spannender en leuker dan beleggen op de beurs toch? Lees dan aandachtig onderstaand lijstje:

1. Ferrari 365 GTB/4

Ferrari BB

Dit is de voorganger van de 512 en 512i BB en het model in de meest pure vorm. Daarnaast is het de meest exclusieve variant van deze serie met ongeveer 390 gebouwde exemplaren. En het ontwerp is nog altijd onweerstaanbaar en bovendien tijdloos. Maar ook de latere modellen laten waarschijnlijk een waardestijging zien.

2. Porsche 959

Porsche 959

Deze vierwielaangedreven klassieker zit qua prijs al flink in de lift, bij elke veiling wordt deze weer voor een hoger bedrag afgehamerd, aldus de specialist van veilinghuis Gooding & Company. In de gaten houden dus!

3. Aston Martin V8 Vantage

Aston Martin V8 Vantage

Zeldzaam omdat er van deze variant ongeveer 350 stuks zijn gebouwd, bovendien relatief goedkoop in onderhoud vergeleken met andere supercars en qua aanschafprijs (nog) goed betaalbaar.

4. BMW E30 M3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men verwacht dat dit soort jaren ’80 iconen verder in de belangstelling komen te staan bij een geheel nieuwe generatie kopers van klassiekers. De BMW E30 M3 liet al flinke prijsstijgingen zien maar het einde is waarschijnlijk nog niet in zicht.

5. Lamborghini Espada

Lamborghini Espada

Lamborghini’s doen het erg goed bij veilingen momenteel en verzamelaars willen hun collectie uitbreiden. De Espada is geen allemansvriend, maar wel een zeer bijzonder ontwerp en bovendien praktisch met vier zitplaatsen.

6. Enzo Ferrari

Ferrari Enzo

Elke Ferrari die gebouwd is in een gelimiteerde oplage is de moeite van het investeren waard. James Cottingham van DK Engineering ziet als Ferrari specialist de markt verder aantrekken en krijgt de laatste tijd veel aanvragen voor een goede Enzo Ferrari.

7. Porsche 911 (964)

Porsche 964

Ook zo’n icoon die het qua prijs al een tijdje goed doet, echter volgens specialisten nog steeds ondergewaardeerd. En bovendien is de 964 technisch een flinke stap voorwaarts ten opzichte van zijn voorganger en zijn in het ontwerp de pure lijnen van het origineel nog altijd goed herkenbaar.

8. Maserati Sebring

Maserati Sebring

Italiaanse gentlemen’s GT’s gaan het goed doen volgens de eigenaar van het Duitse Movendi. Hij tipt de Maserati Sebring met slechts 591 gebouwde exemplaren en qua aanschaf nog relatief betaalbaar.

9. Jaguar E-Type V12

Jaguar E-Type V12

Nu door velen onderschat maar qua techniek en bruikbaarheid toch één van de fijnste E-Types. Vooral een Coupé in goede staat is moeilijk te vinden.

10. Porsche 930 Turbo

Porsche 911 Turbo Flatnose

Dit is ook zo’n belofte uit de jaren ’80, vooral de flatnose staat steeds meer in de belangstelling bij verzamelaars.

Wil je het hele artikel lezen? Klik dan door naar Classic Driver.

Deel hieronder je mening over dit artikel!

Tags from the story
0 replies on “10 meest interessante klassiekers van 2015 als belegging”