Mercedes-Benz 280 SEL 4.5

In 1965 werd de nieuwe S-Klasse. met de interne benaming W108/W109, geïntroduceerd als opvolger van de “Heckflosse”. Zoals vaak in die tijd liep Mercedes voorop qua veiligheidsvoorzieningen, zo beschikte de nieuwe S-Klasse over kreukelzones voor en achter, een vervormbare stuurkolom, veiligheidssloten en schijfremmen rondom. Daarmee behoorde de S-Klasse tot de veiligste in zijn tijd.

Om te kunnen voldoen aan de Noord-Amerikaanse milieueisen werd de 3.5 liter V8 motor verder ontwikkeld en geschikt gemaakt voor loodvrije benzine, de Mercedes-Benz 280 SEL 4.5 was geboren. De dikke V8 met 195pk was altijd gekoppeld aan een drietraps automaat met koppelomvormer. De 4.5 kwam enkel beschikbaar voor de Amerikaanse markt en de uitrusting werd daarop aangepast met airconditioning, warmte werend glas, elektrische ramen, centrale vergrendeling en last-but-not-least een Becker radio.

HET AANBOD

Deze Mercedes-Benz 280 SEL 4.5 uit 1973 in opvallend geel met bruin leer wordt te koop aangeboden in Duitsland. De Benz is onlangs uit Zweden geïmporteerd en heeft slechts 106.885km op de teller staan. De mijlenteller is overigens vervangen door een kilometerteller waarna de kilometerstand naar de correcte stand is aangepast. De auto is volgens opgave zeer goed gedocumenteerd inclusief de originele aankoopfactuur. De prijs van deze coole Benz is € 29.900. Zie HIER voor de advertentie op Mobile.de. Met dank aan Andre voor de tip!

Deel hieronder je mening over deze auto!

Tags from the story
0 replies on “Mercedes-Benz 280 SEL 4.5”