Audi RS4 B5 Avant

De Audi RS4 B5 is de eerste generatie RS4 en diende als opvolger van de legendarische, mede door Porsche ontwikkelde, RS2. De B5 kwam in 1991 op de markt op basis van de Audi A4 Avant en bleef tot 2001 in productie. Dit keer werd de auto in huis ontwikkeld door Quattro GmbH, de afdeling die verantwoordelijk is voor de snelste Audi met de naam RS, wat staat voor ‘Renn Sport’. Echter werd de hulp ingeroepen van Cosworth om de motor uit de S4 verder op te kietelen.

Onder de kap lag een 2.7 liter V6 biturbo motor met 5 kleppen per cilinder die een vermogen leverde 380pk en een koppel van 440Nm. Standaard was een handbak met 6 versnellingen en uiteraard Audi’s handelsmerk: permanente vierwielaandrijving. De RS4 sprintte van 0 naar 100 in 4,9 seconden en stopte pas bij een begrensde topsnelheid van 250 km/u. Totaal zijn er 6.030 exemplaren van de RS4 B5 gebouwd. De nieuwprijs in Nederland was destijds  € 97.381.

De aanbodsites laten een redelijk ruim aanbod zien. Echter zoals vaak bij dit soort modellen is het een grotere uitdaging om een exemplaar te vinden die geheel origineel is en niet met alle goede bedoelingen ‘gepimpt’ is. Doordat het model alweer wat ouder is zijn de exemplaren met een lage kilometerstand ook dun gezaaid.

Audi RS4 B5 Avant

Deze Audi RS4 Avant B5 in Avus zilver met slechts 79.500km(!) wordt te koop aangeboden door Premium Classics in eigen land. Volgens de verkoper is de snelle station altijd door dealer of specialist onderhouden en staat deze rondom compleet in de eerste lak.

Audi RS4 B5 Avant 03

Zoals je van deze verkoper mag verwachten is de Audi uitstekend gedocumenteerd. Gebruikelijk bij dit type Audi is de bijna oneindige lijst met luxe zaken waarmee de auto is afgeleverd, zelfs de meeste verwende bestuurder zal het aan niets ontbreken. Zeker niet aan power met de 380pk unit voorin! In navolging van de legendarische RS2, die samen met Porsche is ontwikkeld, staat deze RS4 steeds meer in de belangstelling waardoor het waarschijnlijk een waardevaste belegging is. Men vraagt € 44.500.

Deel hieronder je mening over deze Audi!

Tags from the story
0 replies on “Audi RS4 B5 Avant”