BMW 3.0 CSL Batmobile

De CSL kwam voort uit de wens van BMW om vooraan te rijden in het Europese Touring Car Kampioenschap waarna de nieuwe afdeling van BMW, BMW Motorsport, opdracht kreeg om dit te realiseren. Die nieuwe afdeling stond onder leiding van Jochen Neerpasch, een voormalig coureur. Daarmee werd de BMW 3.0 CSL, met de L van Leicht, één van de eerste productie auto’s speciaal ontworpen voor het circuit. Het eerste model, de 3.0 CS met een 180p sterke 2.985cc zescilinder-in-lijn, werd wereldkundig gemaakt tijdens de Autosalon van Genève in maart 1971. Daarna werkte BMW aan het kwijtraken van de nodige kilo’s, de CSL was geboren met een 200kg lager gewicht.

Check deze “must see” video:

Slechts 929 exemplaren zijn er gebouwd van de CSL, vandaag de dag is het een zeer begeerlijke klassieker met stevige prijzen als gevolg. Nog specialer is de versie met een aerodynamisch pakket waaronder een enorme achterspoiler waardoor de prestaties op het circuit nog verder werden verbeterd. Die spoiler werd niet gemonteerd door de fabriek maar werd in de kofferbak meegeleverd zodat deze na aankoop zelf kon worden aangebracht omdat het illegaal was voor weggebruik. Deze extreme versie heeft sindsdien de bijnaam “Batmobile”.

HET AANBOD

Deze BMW 3.0 CSL Batmobile uit 1973 in Polaris Silber en slechts 95.907km wordt te koop aangeboden in Engeland op Pistonheads.com. In 2004 zou de auto van een nieuwe laklaag zijn voorzien en in 2011 is de motor opnieuw opgebouwd. Slechts 110 stuks zijn er van deze extreme “Batmobile” afgeleverd, enkel met het stuur aan de linkerzijde, wat dit tot een uniek aanbod maakt. De CSL zou uitvoerig gedocumenteerd zijn inclusief een validatie van de herbouwd van de motor en een BMW certificaat dat de matching-numbers bewijst. Wil je deze BMW in je garage hebben staan (en dat wil je!) zal je 199.995 Pond moeten meebrengen, dat is ongeveer € 278.000.

Deel hieronder je mening over deze BMW!

Tags from the story
0 replies on “BMW 3.0 CSL Batmobile”