Mercedes-Benz G-Klasse 240 GD

De Mercedes-Benz G-Klasse is een automobiel icoon en mag wereldwijd nog altijd op een enorme schare liefhebbers rekenen.  De ontstaansgeschiedenis gaat dan ook heel wat jaren terug in de tijd.

De G-Klasse, waarbij de “G” staat voor Geländewagen (terreinwagen) is de langst geproduceerde Mercedes in de geschiedenis met zijn 33 jaar. De ontwikkeling startte in 1972 met de focus op off road capaciteiten, maximale veiligheid en comfort. Mercedes zocht daarvoor de samenwerking met het Oostenrijkse Steyr-Daimler-Puch. Na uitvoerig testwerk in o.a. de Sahara werd het model in 1979 geintroduceerd. De G-Klasse werd op dat moment met name utilitair ingezet door bijvoorbeeld het Nederlandse leger. In 1981 werden er voor het eerst een aantal comfortverhogende zaken leverbaar als airconditioning, een automatische versnellingsbak. Door de jaren heen zou de G-Klasse steeds luxer en sneller worden en zou het model zelfs de cultstatus bereiken door vele wereldberoemde en vaak gefortuneerde berijders. Het hoekige design met de stroomlijn van een bushokje is tot op de dag van vandaag gelijk gebleven.

Filmpje!

HET AANBOD

Deze knalrode Mercedes-Benz G-Klasse 240 GD uit 1987 met 135.317 wordt te koop aangeboden in Duitsland op Classic Driver. Het betreft de versie met korte wielbasis die, afgaande op de foto’s, in vergaande originele staat is behouden. De verkoper geeft aan dat de G-Klasse in een goede staat verkeert. De auto komt binnenkort onder de hamer, de opbrengst van dit iconische werkpaard wordt geschat tussen de € 6.000 en € 12.000.

Deel hieronder je mening over deze Benz!

Tags from the story
0 replies on “Mercedes-Benz G-Klasse 240 GD”