Audi RS4 B5

De Audi RS4 B5 is de eerste generatie RS4 en diende als opvolger van de legendarische, mede door Porsche ontwikkelde, RS2. De B5 kwam in 1991 op de markt op basis van de Audi A4 Avant en bleef tot 2001 in productie. Dit keer werd de auto in huis ontwikkeld door Quattro GmbH, de afdeling die verantwoordelijk is voor de snelste Audi met de naam RS, wat staat voor ‘Renn Sport’. Echter werd de hulp ingeroepen van Cosworth om de motor uit de S4 verder op te kietelen.

Onder de kap lag een 2.7 liter V6 biturbo motor met 5 kleppen per cilinder die een vermogen leverde 380pk en een koppel van 440Nm. Standaard was een handbak met 6 versnellingen en uiteraard Audi’s handelsmerk: permanente vierwielaandrijving. De RS4 sprintte van 0 naar 100 in 4,9 seconden en stopte pas bij een begrensde topsnelheid van 250 km/u. Totaal zijn er 6.030 exemplaren van de RS4 B5 gebouwd. De nieuwprijs in Nederland was destijds  € 97.381.

De aanbodsites laten een redelijk ruim aanbod zien. Echter zoals vaak bij dit soort modellen is het een grotere uitdaging om een exemplaar te vinden die geheel origineel is en niet met alle goede bedoelingen ‘gepimpt’ is. Doordat het model alweer wat ouder is zijn de exemplaren met een lage kilometerstand ook dun gezaaid.

Zie hier voor rijdende beelden:

HET AANBOD

Wij vonden deze Audi RS4 B5 in de fraaie onopvallende kleurencombinatie van zilver metallic en zwart leer te koop in Zwitserland. De auto dateert uit het allerlaatste productiejaar, 2001. Samen met de kilometerstand van 97.747 maakt dit tot een bijzonder aantrekkelijke RS4. Zoals eigenlijk altijd het geval is met dit soort auto’s zitten zo’n beetje alle opties er op die je kan bedenken, inclusief een navigatiesysteem en leren bekleding. De prijs is omgerekend ongeveer € 20.235. Zie HIER voor de advertentie op Autoscout24.ch.

Deel hieronder je mening over deze RS4!

Tags from the story
0 replies on “Audi RS4 B5”