Alpina B7 Turbo

De Alpina B7 Turbo, gebaseerd op de eerste generatie BMW 5-serie, was de snelste vierdeurs ter wereld toen deze in 1978 gepresenteerd werd op de IAA in Frankfurt. Onder de kap lag een heftig gemodificeerde 3.0 liter zesclinder BMW blok met de dikke turbo waardoor het vermogen uit kwam op een spectaculaire 300pk. Naast uiterlijke aanpassingen werd ook het onderstel en de remmen aangepast evenals het interieur.

De B7 is zelfs naar hedendaagse standaarden een snelle sedan met een acceleratie van 0 naar 100 in 6,1 seconden en een topsnelheid van 250 km/u. Totaal zijn er slechts 149 exemplaren afgeleverd tussen 1978 en 1982.

HET AANBOD

Deze grijs metallic matching numbers Alpina B7 Turbo uit 1979 wordt te koop aangeboden in eigen land op Mobile.de door Oldenzaal Classics. De auto’s oorspronkelijk nieuw in Duitsland geleverd en is sinds 1992 geschorst. Daarom is de Alpina op dit moment niet rijklaar, de verkoper geeft dan ook aan dat hij de motor nog niet heeft laten lopen. Zo zijn de remmen en koppeling eveneens niet klaar voor gebruik. Erg fraai is de vergaande originele staat van dit vierdeurs monster. De carrosserie is niet vrij van roest, echter gezien het bouwjaar in relatief goede staat. Ook prettig is de uitvoerige documentatie die bij de auto aanwezig is. De prijs van deze bijzondere klassieker is € 19.950.

Deel hieronder je mening over deze Alpina!

Tags from the story
One reply on “Alpina B7 Turbo”
  1. says: Nico

    Ik ben benieuwd wie er bereid is om 20k ervoor neer te leggen en daarna minimaal nog zo’n bedrag om hem weer te laten rijden. Dit model zal voorlopig nog niet zo’n status krijgen als de e30 M3

Comments are closed.