Volkswagen T2 Westfalia Camper 1977

De tweede generatie van de Volkswagen Transporter, genaamd T2, kreeg een gewelfde voorruit zonder de kenmerkende middenspijl, grotere zijramen en een aantal motorische verbeteringen. Kortom, een stuk luxueuzer dan zijn voorganger, echter voor puristen gaat er niets boven de spartaanse T1.

De T2 werd in grote aantallen omgebouwd tot camper in een periode dat door de toenemende welvaart steeds meer mensen zich een dergelijke camper konden veroorloven. Eind jaren ’60 en begin ’70 waren topjaren voor het Duitse Westfalia die alleen al 1970 zo’n 20.000 exemplaren verkocht waarvan het grootste gedeelte werd verscheept naar de USA. Door de oliecrisis kelderde de Dollar waardoor de afzet aan de andere kant van de oceaan flink afnam. Westfalia had daarmee de grootste succesjaren achter zich gelaten.

HET AANBOD

Deze Volkswagen T2 Westfalia Camper in Marino geel uit 1977 met 96.000 originele kilometers op de teller wordt te koop aangeboden in een prachtige nooit gerestaureerde staat in België op Classic Driver. Oorspronkelijk is de T2 nieuw geleverd in Italië waar deze het grootste gedeelte van zijn carriere in de buurt van Rimini heeft vertoefd. Achterin ligt een 1.600cc viercilinder boxermotor met een vermogen van 50pk, daardoor is de iconische camper in staat een topsnelheid te behalen van 110 km/u. De auto is goed gedocumenteerd en zou volgende de verkoper technisch in een zeer goede staat zijn. De prijs van deze onweerstaanbare camper is € 36.900.

Deel hieronder je mening over deze VW!

Tags from the story
,
0 replies on “Volkswagen T2 Westfalia Camper 1977”