TVR Grantura

De TVR Grantura verscheen in vier generaties op de markt en werd met de hand gemaakt met onder andere Austin-Healey remmen, de ophanging van een Volkswagen Kever of  Triumph en een BMC-achteras. De body bestond uit glasvezel-versterkte kunststof en de scharnieren van de motorkap bevonden zich aan de voorkant van de wagen. Er zouden nog ongeveer 230 exemplaren bekend zijn.

TVR Grantura Mk2

Deze TVR Grantura uit 1962 betreft een auto uit de Mk2 serie en wordt te koop aangeboden in Duitsland via Classic Driver. De Mk2 is zeer zeldzaam en dit is dan ook de enige Grantura uit deze serie die nog bekend is. Onder kap lag een 1.622cc MGA of Ford 1.340cc motor. Welke motor in dit exemplaar ligt wordt niet omschreven, wel dat deze 83pk levert.

TVR Grantura 04

De matching-numbers auto met chassisnummer 286-XPH is uitvoerig beschreven in het boek van Peter Filbys  „the early Years“. In 2013 heeft er een uitvoerige goed gedocumenteerde restauratie van de carrosserie plaatsgevonden, een rekening van € 9.000 is aanwezig ter onderbouwing. De huidige eigenaar heeft de auto verder geperfectioneerd waardoor deze zich in showroomstaat bevindt. Ook heeft hij het elektrische circuit omgebouwd van 6 naar 12 volt. De vraagprijs is € 59.500.

Deel hieronder je mening over deze TVR!

Tags from the story
0 replies on “TVR Grantura”