Simca 9 Sport Coupe

Daninos was de grondlegger van Facel waarbij naamgeving was afgeleid van Forges et Ateliérs de Construction d’Eure et de Loire. Facel produceerde voor de tweede wereldoorlog met name onderdelen voor de vliegtuigindustrie en later zelfs keukens en bureaus.  Daarnaast bouwde men carrosserien voor Simca en Ford. In 1954 werd het automerk Facel Véga opgericht waarbij de focus lag op het bouwen van extreem luxe auto’s met een sportief karakter.

De Simca 9 Sport Coupe is maar heel even gebouwd tussen 1952 en 1955, naar verluid zouden er maar 96 exemplaren gemaakt zijn. De carrosserie is geheel van aluminium en werd gebouwd door Facel. Het ontwerp was afkomstig van het Italiaanse Pininfarina waar Daninos later nog wat aanpassingen in zou hebben doorgevoerd. De verkopen van de Simca vielen mede tegen door de enorm hoge prijs, deze was namelijk aanzienlijk meer dan een Porsche 356 in die tijd. De auto had een viercilinder onder de kap met 1.221cc die een vermogen leverde van 51pk, daardoor was een topsnelheid haalbaar van 135 km/u.

HET AANBOD

Deze donkergroene Simca 9 Sport Coupe uit 1953 wordt te koop aangeboden in Duitsland. De Simca zou nooit gerestaureerd zijn en nog gehele in originele staat verkeren. Door de jaren heen is de auto volgens opgave goed onderhouden en van een nieuwe laklaag voorzien. De kilometerteller geeft een bescheiden stand aan van 53.000km. Kortom; een zeer exclusieve verschijning op de aanbodsites waar je flink de blits mee kan maken op de oldtimer evenementen. De prijs van de Simca is € 49.950. Zie HIER voor de advertentie van DLS Automobile.

Deel hieronder je mening over deze Simca!

Tags from the story
0 replies on “Simca 9 Sport Coupe”