Lancia Delta Integrale Evolution 1

Dit Italiaanse rallykanon is een automobiel icoon voor velen. Deze status werd met name bereikt door de vele rallysuccessen. Zo vernederde Lancia met dit model de Audi Quattro en kon men in 1986 maar liefst 10 van de 11 World Rally Championships als winnaar noteren.

De Evolution modellen rolden uit de fabriek vanaf eind 1991 tot 1992. Om de wegligging te verbeteren had de Evolution I meer spoorbreedte wat de kenmerkende dikke wielkasten opleverde. Overige kenmerken zijn de luchtinlaten voor extra koeling en een verstelbare spoiler voor meer neerwaartse druk. De vierwielaandrijving was verdeeld in 47% naar de voorwielen en 53% naar de achterwielen. De 16V motor was een doorontwikkeling van de eerdere modellen en leverde een vermogen van 210pk. Alle aanpassingen leidde tot een 5% snellere tijd zowel op asfalt als op onverhard terrein ten opzichte van zijn voorgangers.

HET AANBOD

Deze Lancia Delta Evolution 1 uit 1992 wordt te koop aangeboden door het Britse veilinghuis Silverstone Auctions. De auto is in nieuw geleverd in Italië en al in 1995 naar Engeland geëxporteerd. Sindsdien is de auto volgens opgave bijzonder goed onderhouden en regelmatig bereden getuige de kilometerstand van 93.398km. De Delta is uitstekende gedocumenteerd met rekeningen, het originele serviceboekje en het instructieboekje. Er zit ook een recente rekening tussen van meer dan £2000. De verwachte opbrengst op 20 september a.s. ligt omgerekend tussen de ruim € 22.500 en € 27.600. Zie HIER voor de advertentie van Silverstone Auctions.

Deel hieronder je mening over deze Lancia!

Tags from the story
0 replies on “Lancia Delta Integrale Evolution 1”