Saab Sonett 3

De Saab Sonett 3, geintroduceerd in 1970, is ontworpen door de Italiaan Sergio Coggiola. De tweezitter met een polyester body werd aangedreven door een 1500cc Ford V4 motor tot 1971, daarna werd dezelfde motor met 1700cc gebruikt. De productie kwam in 1974 tot een einde met een totaal aantal van 8.368 stuks.

Deze Saab Sonett 3 wordt te koop aangeboden door veilinghuis Bonhams. De Saab is nieuw geleverd in Amerika in zijn originele kleur geel. De eerste registratie was op 15 september 1972 wat inhoudt dat de Sonett de 1700cc motor onder de kap heeft. Sindsdien heeft de auto 56.000 miles afgelegd. De verkoop gaat gepaard met een uitvoerig dossier inzake de de historie. Rekeningen vanaf de tenaamstelling zijn zelfs nog voorhanden evenals de originele brochure.

In 2005 werd de Sonett naar België gehaald door de huidige eigenaar, de Saab importeur van onze zuiderburen. Direct werd besloten een restauratie uit te voeren van ongeveer €15.000 wat blijkt uit de foto’s en rekeningen die ook onderdeel uitmaken van het dossier. Tijdens de restauratie is de huidige zwarte lak aangebracht en het interieur gewijzigd naar de beige leren bekleding. In 2011 is de versnellingsbak gereviseerd. De auto mag officieel deelnemen aan historische rally’s wat blijkt uit de documentatie waaronder een FIVA-card. De Sonett zal op 6 februari a.s. geveild worden in Parijs. De hoogste bieder mag hem mee naar huis nemen, er is geen minimale verkoopprijs. Zie HIER voor de advertentie van Bonhams. Wat denken jullie dat deze Saab gaat opbrengen?

Geef hieronder je mening over deze auto!

Tags from the story
0 replies on “Saab Sonett 3”