Alfa Romeo Montreal

De Alfa Romeo Montreal werd laatst nog door het Britse Classic Driver als een jonge klassieker met potentiële waardestijging benoemd. De tweepersoons sportwagen werd voor het eerst aan het grote publiek getoond als prototype tijdens de wereldtentoonstelling in 1970 in Montreal. Drie jaar later werd het productiemodel tijdens de Autosalon van Genève gepresenteerd. Het ontwerp was van de hand van Marcello Gandini die op dat moment werkzaam was bij Bertone en tevens tekende voor legendarische ontwerpen als de Lamborghini Miura, Lamborghini Countach en de Lancia Stratos. Hoe kan het dan anders met zo’n portfolio dat de Montreal een lust voor het oog is en een potentiële klassieker van de toekomst is.

In eerste instantie was men voornemens een middenmotor te plaatsen, vandaar de luchtinlaten achter de portieren, echter later werd besloten de motor toch voorin te plaatsen. Daar lag een van een wedstrijdmotor afgeleide 2.593cc V8 gekoppeld aan een vijfversnellingsbak. Toen de auto in 1971 te koop kwam in Nederland kon je deze kopen voor 41.225 gulden. Een verkoopsucces werd het nooit, tot 1977 zouden er maar 3.925 Montreals van de band lopen.

Filmpje!

HET AANBOD

Deze Alfa Romeo Montreal uit 1973 is maar liefst 35 jaar in bezit geweest van de eerste eigenaar, kende daarna nog twee eigenaren, en wordt nu te koop aangeboden in Italië. De kilometerstand van 63.000km is bijzonder laag en kloppende volgens de verkoper. Dat zou mede komen doordat de Montreal gedurende 20 jaar stil heeft gestaan. De motor zou geheel gereviseerd zijn inclusief de water- en brandstofpomp. Daarnaast is de stuurinrichting en het remsysteem goed werkend gemaakt. De carrosserie is opnieuw gespoten in de originele blauwe kleur, tevens is het interieur met stof en leder gerestaureerd. De verkoper van deze bijzondere Montreal heeft waarschijnlijk al een voorsprong genomen op een potentiële waardestijging van dit type Alfa met een forse prijs van € 79.900. Zie HIER voor de advertentie op Autoscout24.nl.

Deel hieronder je mening over deze Montreal!

Tags from the story
0 replies on “Alfa Romeo Montreal”