Audi Quattro Turbo Edition

De Audi Quattro was het eerste model voor weggebruik van het Duitse merk met vierwielaandrijving. De meeste kennen de auto van de Sport Quattro, met verkorte wielbasis, die vele successen boekte in de autosport. Het idee voor vierwielaandrijving ontstond tijdens de ontwikkeling van de Audi 100 die in Scandinavië werd getest onder barre omstandigheden. De toenmalige testleider nam daar plaats in een Volkswagen terreinauto met vierwielaandrijving en merkte dat deze de Audi 100 in de schaduw deed staan in de winterse omstandigheden. Quattro was geboren!

Filmpje!

In 1980 werd de Audi Quattro Coupé voor het eerste getoond tijdens de Autosalon van Geneve, het was een ware sensatie door zijn ingenieuze aandrijving in combinatie met een turbomotor.

HET AANBOD

Deze spierwitte Audi Quattro Turbo Edition uit 1988 wordt te koop aangeboden in Zwitserland op Autoscout24.ch. Het betreft nummer 166 van 200 van een gelimiteerde oplage met analoge instrumenten, leren interieur en een schuifdak. De auto zou sinds 1999 in bezit zijn geweest van dezelfde eigenaar en heeft nu 200.000km op de teller. Bij 199.000km is de carrosserie geheel gerestaureerd, zijn alle holle ruimten behandeld en is er een nieuwe laklaag aangebracht. Daarnaast is de motor gereviseerd, de koppeling vervangen, een nieuwe benzinetank geplaatst en zijn de dempers en banden vervangen. Al met al zou de Quattro nu in een zeer goede staat zijn. De auto komt op 25 april onder de hamer met een verwachte opbrengst tussen de (omgerekend ongeveer) € 34.000 en € 36.000.

Deel hieronder je mening over deze Audi!

Tags from the story
0 replies on “Audi Quattro Turbo Edition”