Bristol Blenheim 3

De Bristol Blenheim 3 is gebaseerd op de Type 603 die al in 1976 op de markt verscheen als opvolger van de Bristol 411. Bristol staat vooral bekend om het volledig met de hand bouwen van haar luxe modellen. De Blenheim is feitelijk een doorontwikkelde versie van de 603. Uiteindelijk verschenen er voor Bristols faillissement in 2011 vijf versies van de Blenheim, naast het eerste model waren dat de Blenheim 2, Blenheim 3, Blenheim 3G, Blenheim 3S en Blenheim 4. De 3G is helemaal bijzonder, namelijk deze werd af-fabriek van een lpg-installatie voorzien, wat gezien het immense brandstofverbruik een slimme maatregel was.  Onder de lange motorkap van de Blenheim 3 lag een dikke 5.900cc V8 motor die een respectabele 390pk levert, daardoor bereikt de Bristol een topsnelheid van 250 km/u en sprint deze van 0 naar 100 in 5,4 seconden! Niet direct waarden die je verwacht wanneer je de chique Brit ziet staan. Het bouwen van een Blenheim 3 vergde wel drie keer zoveel tijd dan andere vergelijkbare fabrikanten nodig hadden in dit luxe segment. Samen met alle luxe die standaard aanwezig was zoals het beste leer dat met de hand werd aangebracht, matching panelen van walnoothout en dik tapijt van Wilton maakte het tot een bijzonder kostbare auto. Zo kostte deze bijna 142.000 Pond, terwijl de Bristol qua techniek niet op kon tegen zijn soortgenoten. Ook van het uiterlijk moet je van houden, “very British” is het in ieder geval wel en een uitstervend automobiel ras.

Filmpje!

HET AANBOD

Deze links gestuurde Bristol Blenheim 3 uit 2003 wordt te koop aangeboden in Engeland. Waarschijnlijk is het één van de laatste die van de band rolde van het type Blenheim 3 en waarschijnlijk de enige, of wellicht tweede, die met het stuur aan de linkerzijde is geleverd. De laatste eigenaar was een Zweed die naar New York verhuist is, tevens de reden dat de auto verkocht moet worden. Volgens opgave van de verkoper verkeert de Bristol in een 100% originele top conditie. Niet zo raar als je de extreem lage kilometerstand van 20.000 miles in ogenschouw neemt. De prijs van deze luxueuze Brit is omgerekend ongeveer € 106.700. Zie HIER voor de advertentie van Graeme Hunt. Met dank aan Remko voor de tip!

Deel hieronder je mening over deze Bristol!

Tags from the story
2 replies on “Bristol Blenheim 3”
  1. says: mamaeka

    Seperti yang kita ketahui, ada banyak sekali gunung yang terletak di Indonesia. Namun salah satu yang paling menarik perhatian para traveler adalah gunung yang berada di Pulau Lombok, yaitu gunung Rinjani. Gunung dengan ketinggian 3.726 meter di atas permuakaan laut tersebut diyakini memiliki banyak mitos yang telah bertahan ratusan tahun dan masih dipercaya oleh sebagian masyarakat Lombok.Namun terlepas dari semua mitos yang ada, gunung Rinjani merupakan sebuah destinasi terbesar yang dimilki oleh Kabupaten Lombok. Bagaimana tidak, gunung tertinggi di kepulauan Nusa Tenggara ini selalu menjadi tujuan para turis untuk menghabiskan liburannya. Sejuta pesona yang dihadirkan oleh gunung Rinjani menjadi penyebab utama gunung ini tak pernah sepi pengunjung.Berbagai macam panorama dapat disaksikan langsung serta akan memanjakan mata para turis yang berkunjung. Pesona kaldera, kawah, danau, air terjun, dan lubang letusan menjadi dayak tarik tersendiri untuk menarik para wisatawan berkunjung ke sana. Jutaan Pesona Gunung Rinjani

Comments are closed.