Porsche 356 Speedster

De Porsche 356 Speedster is volgens velen één van de meest begeerlijke modellen die het Duitse merk heeft voortgebracht. De Speedster werd in 1954 geïntroduceerd nadat de Amerikaanse importeur, Max Hoffman, kansen zag voor een goedkopere, spartaanse open sportauto. Met zijn lage voorruit die verwijderd kon worden voor het geval je het circuit op wilde in het weekend, minimalistische kuipstoeltjes en softtop werd de Speedster een instant verkoopsucces. Ironisch genoeg werd dit instapmodel één van de meest gezochte klassiekers door verzamelaars.

Porsche 356 Speedster

Deze Porsche 356 Speedster wordt door een particulier te koop aangeboden in Duitsland via Classic Driver. Nieuw werd dit exemplaar in 1958 geleverd door Glöckler in Frankfurt aan Joe Buzetta, een Amerikaanse coureur. Dit exemplaar beschikt nog over de originele 1.600cc motor waarbij de nodige modificaties zijn doorgevoerd, het vermogen zou uitkomen op bijna 130pk. Alles is gemaakt voor een snelle ronde op het circuit en was dan ook succesvol op Kasteel Ludwigsburg in 2015 en Kasteel Bensberg in 2017.

Kijk de video voor het verhaal over de historie van deze spectaculaire Speedster:

Volgens de eigenaar is de meeste pure en unieke Speedster ter wereld, daar kan je in ieder geval nog een mooie discussie aan wijden. Op de foto’s is het in ieder geval een plaatje, de prijs is helaas op aanvraag.

Deel hieronder je mening over deze Porsche!

Tags from the story
0 replies on “Porsche 356 Speedster”