Toyota Land Cruiser BJ40

De Toyota Land Cruiser BJ40 maakte onderdeel uit van een lange reeks werkpaarden die de Japanners produceerden tussen 1960 en 1984. De meeste modellen zijn gebouwd als tweedeurs met iets grotere afmetingen dan de bekende Jeep CJ. Dat de vormgeving van deze Amerikaan was afgeleid is duidelijk zichtbaar. Globaal was de Land Cruiser leverbaar met een korte, middellange en lange wielbasis. Door de jaren heen zouden ze in al hun gedaantes zeer betrouwbaar blijken waardoor ze meer en meer werden ingezet bij operaties in moeilijk begaanbare gebieden. In 1974 werd de BJ40 geintroduceerd met een krachtige 3.0 liter viercilinder motor.

Het is geen voor de hand liggende oldtimer en vanwege de zware omstandigheden waarin deze modellen werden ingezet zijn er weinig ongeschonden uit de strijd gekomen. Door zijn eenvoudige pure design heeft het model een bijzonder aantrekkingskracht en zie je steeds vaker dat er rigoureuze restauraties worden uitgevoerd. De toenemende belangstelling leidt dan ook tot stijgende prijzen.

Zie hier voor beelden van een geëxposeerde BJ40:

Dankzij een tip van Bert vonden wij deze Toyota Land Cruiser BJ40 uit 1980 in een fraaie eigentijdse bruine kleur. De auto is afkomstig van de tweede eigenaar en heeft slechts 56.400km gelopen. Volgens de verkoper zijn er veel onderdelen recent vervangen. Zo is motor geheel aangepakt en zijn de bladveren en schokdempers vernieuwd. Daarnaast zijn er 5 nieuwe BF Goodridge banden gemonteerd. De prijs van dit werkpaard is € 13.900. Zie HIER voor de advertentie op Mobile.de.

Deel hieronder je mening over deze auto!

Tags from the story
0 replies on “Toyota Land Cruiser BJ40”