Lancia Aurelia B24 Spider America

De Lancia Aurelia werd in 1950 aan het grote publiek voorgesteld en bleef tot de zomer van 1958 in productie. Vittorio Jano nam de ontwikkeling voor zijn rekening waarbij de coupé werd ontworpen door Felice Mario Boano van Ghia. Er werd ook een cabriolet geleverd waarvoor Pininfarina tekende voor het ontwerp. In totaal zijn er ruim 18.000 Aurelia’s geproduceerd.

Vanaf 1956 werd de beeldschone Lancia Aurelia B24 Spider America gepresenteerd die een aantal kleine wijzigingen had ten opzichte van de cabriolet. Zo had de America een deels chromen bumper en een grotere luchthapper op de motorkap, daaronder lag een 2.451cc V6. Er werden slechte 521 exemplaren gebouwd.

Lancia Aurelia B24 Spider America

Deze Lancia Aurelia B24 Spider America wordt in Engeland te koop aangeboden door Cotswold Collectors Cars. De B24 met chassisnummer B24-1033 is in 1954 nieuw geleverd in het Italiaanse Napels. Toen de eerste eigenaar naar Zuid-Afrika ging verhuizen nam hij zijn geliefde Lancia mee. Een aantal jaren later kwam de sexy Italiaanse Spider in handen van Michael Coucher, een hartstochtelijke verzamelaar en vader van Robert, een bekende autojournalist voor Octane Magazine. Michael zou de auto lang in zijn bezit houden tot de huidige eigenaar deze aankocht in 1990.

b24spider3

b24spider6 b24spider2

Nadat de Lancia na aankoop in Engeland aan kwam werd een omvangrijke restauratie ingezet waarbij de auto geheel opnieuw is opgebouwd. In 2012 verscheen deze voor het eerst weer tijdens het Concours d’Elegance op Windsor Castle. Nu is deze dus weer beschikbaar, de prijs is op aanvraag.

Deel hieronder je mening over deze Lancia!

Tags from the story
0 replies on “Lancia Aurelia B24 Spider America”