Mercedes-Benz E36 AMG

De Mercedes-Benz E-Klasse met de interne benaming W124 is de opvolger van de zeer succesvolle en tevens één van de meest verkochte modellen van het merk met de ster, de W123. Het model kwam in 1984 op de markt en bleef tot 1995 in productie. De W124 beschikte over een flink aantal nieuwe motoren, een zeer aerodynamisch ontwerp en sterk verbeterde veiligheid. Tevens was de W124 zo’n 10% lichter dan zijn voorganger.

AMG werd in in 1967 opgericht door Hans Werner Aufrecht, zijn achternaam samen met die van zijn partner Melcher vormen de eerste letter in de naam. De geboorteplaats Grossaspach van Aufrecht vormde de derde letter in de combinatie. Naast de racerij werd men bekend door het tunen van Mercedes-modellen, in 1990 sloot men een overeenkomst met de fabriek waardoor AMG’s in de showroom van de Mercedes-Benz dealers verkocht konden worden.

Mercedes-Benz E36 AMG

Deze unieke Mercedes-Benz E36 AMG wordt in Duitsland te koop aangeboden via Classic Driver. Het is niet alleen een zeer zeldzaam exemplaar als T-Model, oftewel een stationcar, met slechts 171 gebouwde exemplaren. Ook de kilometerstand van slechts 58.458km is buitengewoon opmerkelijk. De AMG zou volledig in de eerste lak staan en zeer goed zijn onderhouden getuige de documentatie.

Wij zijn helemaal verliefd op deze maagdelijk witte youngtimer Benz met blauw leren interieur inclusief kinderzitjes op de kofferbak! Voor 65.500 Euro heb je dit coole familietransport in de garage staan.

Deel hieronder je mening over deze Mercedes-Benz!

Tags from the story
0 replies on “Mercedes-Benz E36 AMG”