Citroen AMI 6

Om het gat op te vullen tussen de basic 2CV en de luxe DS werd in 1961 de Citroen Ami-serie geïntroduceerd. Het model zou tot 1978, met verschillende upgrades door de jaren heen, in productie blijven. Doordat de Ami tussen de 2CV en DS werd gepositioneerd heette het project dan ook in eerste instantie “M” wat staat voor Milieu de Gamme, oftewel middenklasser. De opdracht van de directeur van Citroen was een auto te ontwikkelen van maximaal 4 meter lang, met veel ruimte voor bagage en inzittenden zonder vijfde deur.

Filmpje!

Om de kosten binnen de perken te houden leunde de Ami technisch flink op de 2CV, sterker nog; zelfs het chassis van de Eend werd hergebruikt. Ook de tweecilinder boxer uit de 2CV vond een plekje voorin, echter voorzien van een grotere cilinderinhoud. Een opvallend stylingelement was de achteroverhellende achterruit om voldoende binnenruimte te creëren. Het werd een instant verkoopsucces met 483.986 geproduceerde exemplaren van de Ami 6 voordat de Break, Ami 8 en Super zich als verbreding van het programma aandienden.

HET AANBOD

Deze Citroen Ami 6 uit 1961 met 65.138km op de teller wordt te koop aangeboden in Duitsland. De auto is oorspronkelijk nieuw in Frankrijk geleverd en in 2007 geïmporteerd naar Duitsland. Tot nu toe is de auto in handen geweest van een verzamelaar die de Ami zeer goed verzorgd heeft. Zo zie je ze niet vaak meer! De prijs van dit Franse sculptuur is € 13.900. Zie HIER voor de advertentie op Mobile.de.

Deel hieronder je mening over deze Ami!

Tags from the story
One reply on “Citroen AMI 6”

Comments are closed.