HWM Jaguar 1953

Deze HWM Jaguar uit 1953 wordt te koop aangeboden in Engeland door Fiskens. HWM was een bekende naam in de racerij in de jaren ’50 met successen in o.a. de single seater formula. HWM was feitelijk de eerste die een raceauto met een Jaguar motor snel over het circuit kreeg en versloeg in de UK en op het vaste land regelmatig de fabrieksteams van Jaguar en Aston Martin.

De HWM Jaguar in dit artikel is één van de drie gebouwde exemplaren die ieder zeer succesvol waren op de circuits, met de overwinning in de Tourist Trophy op Crystal Palace in augustus 1953 als voorbeeld.

Video:

Dit specifieke exemplaar werd verkocht aan ene Mr. Geoff Mansell uit Birmingham en werd snel overgenomen door het fabrieksteam zodat deze zijn kunsten op het circuit kon vertonen. Na een jaar kwam de auto weer in handen van de eerste eigenaar die er onder andere de Prescott Hill Climb mee verreed, van die actie zijn er nog foto’s voorhanden. Na een mooie reeks eigenaren waaronder de nodige Britse adel kwam de HWM in bezit van een Franse verzamelaar in 1971. Eind jaren ’80 keerde de Jaguar terug naar de UK waar de huidige eigenaar deze niet onverdienstelijk sinds 1998 inzette bij historische races. Zo rijdt deze regelmatig aan kop tijdens Goodwood Revival. In 2007 is de auto mechanisch gerestaureerd. Uiteraard beschikt de auto over alle benodigde papieren en mag deze toegelaten worden tijdens de Mille Miglia. Iets wat de verkoper onvermeld laat is de ongelofelijke schoonheid van deze racer, alle verhoudingen zijn perfect gekozen waardoor wij wel uren kunnen blijven kijken. De prijs is helaas op aanvraag.

Deel hieronder je mening over deze HWM Jaguar!

Tags from the story
0 replies on “HWM Jaguar 1953”