Mercedes-Benz E320 AMG W124

De Mercedes-Benz E-Klasse met de interne benaming W124 is de opvolger van de zeer succesvolle en tevens één van de meest verkochte modellen van het merk met de ster, de W123. Het model kwam in 1984 op de markt en bleef tot 1995 in productie. De W124 beschikte over een flink aantal nieuwe motoren, een zeer aerodynamisch ontwerp en sterk verbeterde veiligheid. Tevens was de W124 zo’n 10% lichter dan zijn voorganger.

AMG werd in in 1967 opgericht door Hans Werner Aufrecht, zijn achternaam samen met die van zijn partner Melcher vormen de eerste letter in de naam. De geboorteplaats Grossaspach van Aufrecht vormde de derde letter in de combinatie. Naast de racerij werd men bekend door het tunen van Mercedes-modellen, in 1990 sloot men een overeenkomst met de fabriek waardoor AMG’s in de showroom van de Mercedes-Benz dealers verkocht konden worden.

HET AANBOD

Deze zeer zeldzame Mercedes-Benz E320 AMG W124 uit 1995 met 147.oookm op de teller wordt door een verzamelaar te koop aangeboden. Het betreft een E320 met het AMG E36 pakket in de kleur Blauschwarz en zit werkelijk bomvol met opties. Zo beschikt de AMG over een automaat, volledig leren interieur, elektrisch schuifdak, volautomatische airconditioning, stoelverwarming, elektrisch verstelbare stoelen en twee extra zitplaatsen achterin. Volgens de verkoper zou er geen roest te bekennen zijn. In de advertentie wordt niet beschreven of er wijzigingen zijn aangebracht onder de kap, waarschijnlijk ligt de standaard zescilinder met 220pk in deze AMG. De prijs van deze dikke Benz is € 18.888. Zie HIER voor de advertentie op Classic Driver.

Deel hieronder je mening over deze AMG!

Tags from the story
0 replies on “Mercedes-Benz E320 AMG W124”