Aston Martin DB4 Serie 2 Coupé

De Aston Martin DB4 was werkelijk een sensatie toen deze onthuld werd tijdens de London Motor Show in 1958 met zijn spannende Italiaanse lijnen. Technisch had de DB4 nog veel overeenkomsten met zijn voorganger, de DB Mark 3, het lijnenspel vormde juist de basis voor de toekomstige modellen van het Engelse merk. De lichtgewicht body was ontworpen door Carozzeria Touring en vestigde meteen een stevige reputatie voor Aston Martin in het bouwen van aantrekkelijke GT’s. De DB4 zou tevens de eerste Aston Martin zijn die gebouwd werd in de fabriek in Newport Pagnell.

Onder de fraaie motorkap lag een 3.7 liter zes-in-lijn met dubbele SU-carburateurs die 240pk leverde. Om de GT veilig tot stilstand te brengen werden er rondom remschijven toegepast. De eerste test door The Motor Magazine in 1960 liet een topsnelheid zien van 224 km/u en een acceleratie van 0 naar 60 mph (97km/u) in 9,3 seconden. De chique Aston Martin kostte destijds £ 3.967!

Er zijn vijf “series” gebouwd van de DB4 waarbij de tweede serie zich onderscheidde door de frames rondom de ramen en een afwijkende grille. Tot de vijfde serie betroffen de wijzigingen met name uiterlijkheden, bij de vijfde serie groeide de body zowel in hoogte als in lengte om meer interieurruimte te bieden.

HET AANBOD

Deze Aston Martin DB4 Serie 2 Coupé is op 15 juli 1960 nieuw geleverd in Zwitserland en wordt nu te koop aangeboden door het veilinghuis Bonhams. De DB4 werd afgeleverd in Wedgewood Blauw met een grijs lederen interieur, daarnaast beschikte de auto over verchroomde wielen en een oliekoeler. In 1998 werd de DB4 aangekocht door de vader van de huidige eigenaar, een Italiaan, omdat zijn zoon de universiteit had afgerond. Tot 2012 zou de auto daar verblijven totdat deze in Spanje werd geregistreerd om dienst te doen bij een buitenhuis in Lanzarote (ja een beetje Aston Martin berijder heeft een buitenhuis). Daar zorgde men er in ieder geval voor dat de auto wekelijks liep. Volgens de verkoper is de DB4 zeer goed onderhouden wat ook uit de goed gedocumenteerde historie zou blijken. De verwachte opbrengst ligt tussen de € 350.000 en € 400.000. Zie HIER voor de advertentie van Bonhams.

Deel hieronder je mening over deze Aston Martin!

Tags from the story
0 replies on “Aston Martin DB4 Serie 2 Coupé”