Alfa Romeo 75 3.0 V6 QV

De Alfa Romeo 75 is de laatste auto die zelfstandig door Alfa Romeo is geproduceerd voordat het werd overgenomen door Fiat. Liefhebbers roemen de auto vanwege de sportieve rijeigenschappen dat met name kwam door de achterwielaandrijving en de fijne motoren. In de ogen van velen is dit dan ook de laatste “echte” Alfa die van de band liep. Door de overname van Fiat werd de 75 het laatste model met achterwielaandrijving van Alfa Romeo (in die tijd, momenteel komt men er weer op terug met bijvoorbeeld de 8C). De 75 werd gelanceerd in 1984 en bleef tot 1992 in productie.

De techniek van de 75 was afkomstig van de Alfa Romeo Alfetta. De lijnvoering was afgeleid van de Nuova Giulietta. Er werd een hele reeks aan motoren geleverd, met name viercilinders. Echter als we het hebben over de lekkerste versies zijn het wel de 1.8 turbo en de V6 motoren.

Alfa Romeo 75 3.0 V6 QV

Deze Alfa Romeo 75 3.0 V6 QV uit 1991 wordt te koop aangeboden in Denemarken door Automobili Stelvio. Deze achterwielaandrijver in combinatie met de temperamentvolle 3.0 V6 is een waar pretpakket, destijds streed de 75 in het DTM veld tegen de gevestigde Duitse orde en was met Alessandro Nannini een gevreesde tegenstander. In QV trim is deze editie zeldzaam met slechts 1.576 geproduceerde exemplaren, het onderscheid ten opzichte van de gewone 3.0 of America versie zit hem in het motormanagement, sterkere nokkenassen en een ander differentieel. De motor levert 192 fijne pk’s.

Alfa Romeo 75 3.0 V6 QV 02

De QV komt oorspronkelijk uit Zwitserland en werd op een gegeven moment naar Denemarken geïmporteerd. Daarna begon de enthousiaste eigenaar aan een restauratie. Gewilde extra’s zijn; airco, lederen interieur, power tilt/schuifdak, Momo lederen stuurwiel, 16 x 6,5 “QV wielen uitgerust met Pirelli P Zero, CSC sport uitlaat, ABS-remmen, Koni dempers, mistlampen, een heerlijke eigentijdse Pioneer KEH-6550 radio/cassette. Volgens de verkoper verkeert de auto in een goede staat en heeft deze potentie om in waarde te stijgen. Omgerekend is de prijs ongeveer € 15.900.

Deel hieronder je mening over deze Alfa Romeo!

Tags from the story
,
0 replies on “Alfa Romeo 75 3.0 V6 QV”