Peugeot 403 Commerciale

De Peugeot 403 werd op 20 april 1955 voor het eerst aan het grote publiek getoond in het Palais de Chaillot in Parijs. Pininfarina was verantwoordelijk voor het ontwerp. Onder de kap lag een 1.468 cc benzinemotor, feitelijk een vergrote versie van het blok uit de Peugeot 203 en leverde een vermogen 65 pk. Bijzonder voor die tijd was de thermostatisch geregelde fan, welke stopte zodra de motortemperatuur beneden de 75 graden kwam en aansloeg zodra de temperatuur opliep tot boven de 84 graden. Peugeot claimde hiermee een verbruikswinst van tussen 5-10% en een aanzienlijke reductie van het interieurgeluid. Een ander unicum was een verwarmingssysteem voor de carburateur dat reageerde op het inschakelen van de verwarming in de auto.

Peugeot 403 Commerciale

Deze Peugeot 403 Commerciale wordt in eigen land te koop aangeboden door Real Art On Wheels. Deze werd op 3 maart 1958 nieuw in ontvangst genomen door de heer Alfred Noel uit Le Blanc Mesnil (Frankrijk). Hij moest daarvoor 840.000 Franse Franken overhandigen, het garantiebewijs dateert van 28 februari dat jaar en was geldig tot augustus, ja inderdaad in hetzelfde jaar. Toen hij naar Zuid-Frankrijk ging verhuizen kon hij geen afscheid nemen van de praktische Peugeot en nam hem mee, totdat hij de auto niet meer kon besturen in 2007 bleef deze in zijn bezit!

De volgende eigenaar kwam dus pas in beeld na bijna 50 jaar en kwam bij de eerste eigenaar uit de buurt, hij zou de auto liefhebben in een vergaande originele staat behouden, charmant patina noemen ze dat. Het was in die tijd dat de auto bekend werd door diverse artikelen in magazines waarbij met name de originele lak en interieur geprezen werd. Met een paar verse remmen en goed onderhoud zou de 403 nog altijd zeer goed rijden. De prijs wordt helaas niet vermeld.

Deel hieronder je mening over deze Peugeot!

Tags from the story
0 replies on “Peugeot 403 Commerciale”