BMW M3 E30 Sport Evolution 3

De BMW M3 E30 debuteerde in 1985 op de IAA in Frankfurt en was ontwikkeld door de Motorsport divisie van BMW. Dit soort auto’s werden voor straatgebruik ontwikkeld om toegelaten te worden tot het Group A Touring Car Kampioenschap, destijds moest de M3 strijden tegen de Mercedes 190E 2.3 16v. Er waren minimaal 5.000 geproduceerde auto’s nodig om gehomologeerd te worden voor deze raceklasse waarbij de belangrijkste componenten van de straatauto’s overeen moesten komen met de raceversies.

Ondanks dat de M3 gebaseerd was op de E30 3-serie was het een totaal andere auto, volledig gericht op het racen. Zo verschilden alle bodypanels met de standaard E30, met uitzondering van de motorkap en het zonnedak. Zelfs het achterruit stond onder een andere hoek voor een betere stroomlijn.

Video:

Naarmate de tijd vorderde veranderden ook de homologatievoorschriften in het Touring Car Kampioenschap. Dat leidde tot diverse mechanische en aerodynamische updates met als resultaat een aantal special editions, de “Evolution”-modellen beschikten over een vermogen van 215pk, later werden de “Sport Evolution”-modellen uitgebracht die het tot 238pk schopten met een 2.5 liter motor.

BMW M3 E30 Sport Evolution 3

Deze BMW M3 E30 Sport Evolution 3 wordt te koop aangeboden in Noorwegen via Finn.no. Deze Evolution is reeds zeldzaam met slecht 600 gebouwde exemplaren, waarvan dit nummer 199 is, echter zou dit het enige exemplaar ter wereld zijn die in deze blauwe kleur geleverd is! De auto is in 1991 voor het eerst geregistreerd en heeft 115.000km ervaring opgedaan.

De verkoper schrijft niets over de staat van de lak en uitgevoerde werkzaamheden alsmede de onderhoudshistorie. Wel wordt het stevige prijskaartje vermeld, namelijk omgerekend zo’n 155.500 Euro. Tja, wie een uitdaging zoekt voor dit weekend, zou het echt de enige zijn in deze kleur?

Deel hieronder je mening over deze BMW!

Tags from the story
0 replies on “BMW M3 E30 Sport Evolution 3”