BMW M1 Barn Find

De BMW M1 is van 1979 tot 1981 geproduceerd en is tot op heden de enige BMW met middenmotor. De straatversie met zijn zescilinder M30 motor met 277pk was zonder grote aanpassingen inzetbaar op het circuit waarbij de motor opgevoerd kon worden naar maar liefst 950pk. De topsnelheid van de straatversie bedroeg 262 km/u. Het was dan ook de autosport waar de M1 ontstond, om actief te kunnen zijn op het circuit met het model waren minimaal 400 verkochte exemplaren van de straatversie vereist.

In het voorjaar van 1977 ontstonden de eerste geruchten over de komst van de M1 tijden de Autosalon van Genève. Omdat de productieaantallen te laag waren voor een grote fabrikant als BMW werd samenwerking gezocht met diverse partners. De Italiaanse Giorgetto Giugiaro was verantwoordelijk voor het ontwerp, Lamborghini en BMW Motorsport Gmbh zorgden voor de constructie en montage. Bijzonder was het buizenframe als basis met een kunststof carrosserie. Gedurende het project kwam Lamborghini in financiële problemen en dreigde men failliet te gaan. Tijdens een nachtelijke actie werden alle prototypes vanuit de fabriek in Modena verhuist naar de firma Baur. BMW werkte al langer samen met Baur voor de cabrioletversies van de BMW 3-serie. Pas in 1979 zou de eerste M1 daadwerkelijk bij de eerste klant afgeleverd worden.

BMW M1 Barn Find

Deze BMW M1 werd in een Italiaanse schuur gevonden en is dus een echte Barn Find, nu wordt deze na uitvoerige restauratie te koop aangeboden door Mint Classics. Het is een compleet raadsel waarom iemand deze iconische supercar voor 35 jaar wegzette in een schuur in het zuiden van Italië nadat er slechts 7.329km mee gereden is.

Minstens zo opmerkelijk is het feit dat de M1 nooit geregistreerd is geweest, waar dat geringe aantal kilometers gereden is blijft onopgehelderd in de artikelen die we over deze auto kunnen vinden. Het Duitse Mint Classics wist de auto te achterhalen en voerde na de vondst een uitvoerige restauratie uit. Bonuspunten verdient deze BMW door de hoge mate van originaliteit, de aanwezigheid van de originele gereedschap set, boekjes en zelfde een tassen set. Voor exact 1 miljoen Euro heb je deze übercoole BMW in je garage staan.

Deel hieronder je mening over deze BMW!

Tags from the story
0 replies on “BMW M1 Barn Find”