Ford Sierra Cosworth 4×4

De Ford Sierra werd in 1982 als opvolger van de Cortina en Taunus gepresenteerd en werd direct een verkoopsucces. De Sierra beschikte in tegenstelling tot de meeste concurrenten in die tijd nog over achterwielaandrijving.

Er werden ook sportieve versies op de markt gebracht waarvan de XR4i de eerste was, gevolgd door de Cosworth. De XR4i beschikte over een 2.8 of 2.9 liter V6 motor, onder de kap van de Cosworth lag een 2.0 liter turbomotor die 204pk leverde. Technisch kenden beide modellen weinig overeenkomsten. Een goede Cosworth vind je inmiddels bijna niet meer in originele staat met weinig kilometers.

Ford Sierra Cosworth 4×4

Deze Ford Sierra Cosworth 4×4 uit 1991 in Charcoal Grey Metallic (Ebano) wordt in België te koop aangeboden door PCH Automotive. Volgens de verkoper betreft het een 100% originele auto in zeer goede staat met slechts 43.646km.

Ford Sierra Cosworth 4x4 02

Bijzonder is dat deze altijd in bezit is geweest van de eerste eigenaar. De Cosworth is uitstekend onderhouden wat ook zou blijken uit de volledige documentatie. De vraagprijs is € 28.999.

Deel hieronder je mening over deze Ford!

Tags from the story
0 replies on “Ford Sierra Cosworth 4×4”