Mercedes 280 SE Coupe

De Mercedes 280 SE Coupé (W111) verscheen samen met de Cabriolet in 1967 voor het eerst op de weg en bleef tot 1971 in productie. Onder de majestueuze motorkap lag een zescilinder in lijn motor met brandstofinjectie die 160pk leverde. Het bekende automagazine Road & Track beschreef de auto als volgt “one of the best-looking body designs to come from any German concern.” With its beautiful design and exceptional proportion, this series became an instant classic”. En daar is geen woord aan gelogen!

De meeste klanten kozen voor de coupé-variant, totaal 3.797 stuks zijn er gebouwd. Slechts 1.390 klanten verkozen de Cabriolet boven de Coupé wat leidt tot astronomische prijzen voor de open versie vandaag de dag.

Zie hieronder voor rijdende beelden van een 280 SE Coupe uit 1968:

Deze Mercedes 280 SE Coupe uit 1970 wordt te koop aangeboden in Engeland. De links gestuurde Benz is de versie met de gewilde lage grille en is uitgevoerd in smaakvol donkerblauw met een grijs leren interieur. De smeuïge zescilinder is gekoppeld aan een automatische bak. Oorspronkelijk is de auto in Nederland geleverd waarna deze acht jaar geleden werd aangekocht door een automuseum in Engeland. De huidige eigenaar geeft aan dat de auto gedurende de afgelopen acht jaar slechts 1.500 miles heeft afgelegd aangezien eigenlijk alleen oldtimerevenementen zijn bezocht. De totale kilometerstand is slechts 87.000! Omdat de 280 SE voor zover bekend altijd droog in een verwarmde garage heeft gestaan zou het lakwerk, chroomwerk en interieur in topconditie verkeren. De auto loop en rijdt perfect. Uitvoerige documentatie maakt onderdeel uit van de verkoop. De prijs van £24.000 lijkt erg aantrekkelijk vergeleken met het overige aanbod. Zie HIER voor de advertentie op CarandClassic.

Deel hieronder je mening over deze auto!

Tags from the story
0 replies on “Mercedes 280 SE Coupe”